Gulasz z kaczki w stylu Foggia z oliwkami, nasionami kopru włoskiego i Tortierą

Gulasz z kaczki w stylu Foggia z oliwkami, nasionami kopru włoskiego i Tortieranem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 2505 kalorii, 62g białka, oraz 233g tłuszczu na porcję. Za 12,17 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką podstawowy sos pomidorowy, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Z łyżką wynik 71%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Prowansalski Gulasz wieprzowy z oliwkami i koprem włoskim, Canard Aux Olives (pieczona kaczka z oliwkami), oraz Tłuszcz z kaczki i rozmaryn prażone pestki dyni.
Instrukcje
Pokrój kaczkę na 10 kawałków, dzieląc pierś i przecinając każdą na pół na 3 części, 2 uda, 2 podudzia i 2 skrzydła. Zachowaj wątrobę i użyj jej do zagęszczenia sosu.
W 8 do 10-litrowej patelni do duszenia z grubym dnem lub holenderskim piekarniku podgrzej 6 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu, aż do palenia.
Połóż kawałki kaczki skórą do dołu i gotuj na złoty kolor, a większość tłuszczu zostanie wytopiona. Gotowanie od 4 do 6 sztuk na raz, powinno to zająć od 20 do 30 minut. Po zakończeniu odcedź patelnię ze wszystkich oprócz 2 łyżek tłuszczu i dodaj pancetta. Gotuj, aż lekko się zrumienią i dodaj cebulę, seler, marchewkę i nasiona kopru włoskiego i gotuj, aż zmiękną, około 10 minut.
Dodaj oliwki, słodkie wino, sos pomidorowy i ostrą paprykę i zagotuj. Zanurz kawałki kaczki i wątróbkę i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 1/2 godziny lub do momentu, gdy kaczka spadnie z kości.
Wyjmij kaczkę i wątróbkę na półmisek z tortierą. Za pomocą drewnianej łyżki posiekaj wątróbkę na drobną papkę, wróć na patelnię i dopraw sos solą i pieprzem.
Polej sosem kaczkę i podawaj.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
![Maxville Cabernet Sauvignon]()
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.