Gulasz z jagnięciny i bakłażana z pitami

Gulasz z jagnięciny i bakłażana z pitami
Gulasz z jagnięciny i bakłażana z pitami to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 960 kalorii, 67g białka, oraz 24g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, garam masala, chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Posiekane jagnięce pitas z smażonym bakłażanem, Lis 'an El Qa' thi - język sędziów (iracki faszerowany bakłażan), oraz Michael Natkin ' s for Sabich (iracko-Żydowska kanapka z bakłażanem) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce rozpuścić 2 łyżeczki soli w 1 litrze wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać bakłażan, przykryć małym talerzem, aby utrzymać plastry zanurzone i pozostawić do namoczenia przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3
Tymczasem w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż dobrze rumiane, o 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
4
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną,10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj 3 ćwiartki wody, melasę z granatu, podzielony groszek, suszone chiles, baharat i kolendrę i zagotuj. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut, odtłuszczając i mieszając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Groszek SplitGroszek Split
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
BaharatBaharat
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Odcedzić bakłażana i osuszyć. W dużej patelni nonstick rozgrzać 11/2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj jedną trzecią bakłażana i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane, 3 protokół na stronę; przenieść do ręczników papierowych do odsączenia. Brązowy pozostały bakłażan w 3 łyżkach oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Dodać bakłażan do jagnięciny i dusić na małym ogniu, mieszając, aż jagnięcina będzie miękka, 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Przełożyć jagnięcinę na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
10
Wyjąć mięso z kości i pokroić na 1-calowe kawałki. Gotuj gulasz na dużym ogniu, odtłuszczając, aż płyn zmniejszy się do 3 filiżanek, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Dodać jagnięcinę do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Podziel pita między 4 miski. Polać gulaszem na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia85
Magazyn