Gulasz z fasoli cannellini i kiełbasą
Gulasz z fasoli i kiełbasy Cannellini może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 2,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii , 29 g białka i 22 g tłuszczu . Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Mieszanka bulionu z kurczaka, pomidorów z puszki, jarmużu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealna na jesień . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 86% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Gulasz z fasoli Cannellini , Gulasz z fasoli Cannellini i Gulasz z fasoli Cannellini i Escarole .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Spryskaj patelnię grillową sprayem do gotowania na oleju roślinnym.
W holenderskim piekarniku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać koper włoski, cebulę, 1 łyżeczkę soli i płatki czerwonej papryki. Gotuj, ciągle mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodać pomidory (plus soki), fasolę, jarmuż i bulion. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj patelnię szczelną pokrywką i włóż do piekarnika. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, a jarmuż zwiędnie, 25 do 30 minut.
Podczas gotowania gulaszu umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Dodaj kiełbaski i grilluj, obracając od czasu do czasu, aż będą ugotowane, około 20 minut. Ostudzić i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala.
Wyjmij patelnię z piekarnika i dodaj ugotowane plasterki kiełbasy. Doprawiamy pozostałą 1/2 łyżeczką soli. Rozłóż gulasz do misek i podawaj.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Winnica Anakota Helena Dakota Cabernet Sauvignon z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
![Winnica Anakota Helena Dakota Cabernet Sauvignon]()
Winnica Anakota Helena Dakota Cabernet Sauvignon
Helena Dakota Cabernet Sauvignon 2006 to wino o głębokiej, ciemnoczerwonej barwie. W nosie nuty wanilii i dębu. Na podniebieniu eksplozja czerwonych owoców i mineralności wsparta bardzo okrągłą strukturą. Garbniki są dojrzałe i mają długi finisz z nutami blond tytoniu. Wino to można zlać i delektować się nim już teraz lub umieścić je w piwnicy. Przed 2011 rokiem zdekantuj dla pełnej przyjemności.