Gulasz z dorsza po portugalsku (bacalhoada)

Gulasz z dorsza po portugalsku (bacalhoada)
Gulasz z dorsza z soli Portugalskiej (bacalhoada) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1359 kalorii, 110g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 5,91 zł za porcję, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 103 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz vidalian cebula, oliwa z oliwek extra virgin, vidalian cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 73 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz Z Dorsza Po Portugalsku (Bacalhoada), Potrawka Z Dorsza Po Portugalsku, oraz Portugalskie Ciasta Z Dorszem Solonym.

Instrukcje

1
1 sól dorsz zazwyczaj występuje w suchych filetach, już bez kości i skórki, lub jest w całości. Filety należy przepłukać, następnie moczyć w wodzie i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, z jedną lub dwiema zmianami wody. Jeśli używasz całej ryby, nie przygotowanych filetów, należy ją moczyć w wodzie do 48 godzin, również z kilkoma zmianami wody, a kości i skórę usunąć i wyrzucić po namoczeniu.2 włożyć sól dorsza do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Dorsz SolnyDorsz Solny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj wystarczającą ilość mleka, wody lub mieszaniny mleka i wody, aby po prostu przykryć. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
3
Niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
4
Rybę wyjąć i odstawić na bok.3 Parboil ziemniaki przez 20 minut (można gotować je w wodzie używanej do gotowania ryby, jeśli chcesz). Pokroić ziemniaki na 1/4 cala grube rundy. 4 w dużej zapiekance pyrex lub holenderskim piekarniku (użyj holenderskiego piekarnika, jeśli robisz na kuchence), obficie pokryj dno patelni oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Umieść warstwę krążków cebuli na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Na cebulę ułożyć warstwę pokrojonych ziemniaków. Rozbijając palcem solonego dorsza, ułóż kawałki soli w warstwie na ziemniakach. Posmakuj ryby dla słenia. Po dniu namaczania i dalszego gotowania w rybie powinna być tylko odrobina słoności. Jeśli większość soli została namoczona z ryby, a ryby nie smakują w ogóle słone, być może trzeba posypać trochę soli z powrotem do ryby, jak umieścić warstwy w dół.Obficie polać rybę oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Dorsz SolnyDorsz Solny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Posypać świeżo startym czarnym pieprzem.Powtórz z kolejną warstwą cebuli, ziemniaków, ryb, oliwy z oliwek, pieprzu (i więcej soli w razie potrzeby). Następnie zakończ warstwami cebuli, ziemniaków, więcej oliwy z oliwek, pokrojonych na twardo jajek i oliwek.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Umieść na kuchence na średnim ogniu i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Lub podgrzać piekarnik do 177° i gotować, pod przykryciem, przez 30-40 minut, lub aż wszystko jest całkowicie przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Podawać z dodatkami ryżu i sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W73 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn