Gulasz z dorsza po portugalsku (Bacalao lub Bacalhoada)

Gulasz z dorsza po portugalsku (Bacalao lub Bacalhoada)
Gulasz z dorsza z soli Portugalskiej (Bacalao lub Bacalhoada) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 680 kalorii, 55g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Ten przepis jest lubiany przez 388 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli filety z dorsza, jajka, oliwki, i vidalian cebuli. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gulasz Z Dorsza Solnego (Bacalhau, Bacalao, Morue, Baccalà) , Sól dorsz (bacalao) z ziemniakami na ryżu, oraz Sól dorsz (Bacalao) z ziemniakami na ryżu.

Instrukcje

1
Moczyć sól dorsza w wodzie: sól dorsza zazwyczaj występuje w suchych filetach, już bez kości i skórki, lub jest w całości. Filety należy spłukać, następnie moczyć w wodzie i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, z jedną lub dwiema zmianami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Jeśli używasz całej ryby, nie przygotowanych filetów, należy ją moczyć w wodzie do 48 godzin, również z kilkoma zmianami wody, a kości i skórę usunąć i wyrzucić po moczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dusić sól dorsza w mleku i / lub wodzie: umieścić sól dorsza w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodaj wystarczającą ilość mleka, wody lub mieszaniny mleka i wody, aby po prostu przykryć. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
5
Niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
6
Rybę wyjąć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Parboil ziemniaki i pokroić: Parboil ziemniaki przez 20 minut (można gotować je w wodzie używanej do gotowania ryby, jeśli chcesz). Pokroić ziemniaki na 1/4 cala grube rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Zapiekanka warstwowa z cebulą, ziemniakami, solą dorsz, oliwą z oliwek, pieprzem, a następnie z jajkami na twardo i oliwkami: w dużej zapiekance pyrex lub holenderskim piekarniku (użyj holenderskiego piekarnika, jeśli robisz na kuchence), obficie pokryj dno patelni oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Dorsz SolnyDorsz Solny
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Umieść warstwę krążków cebuli na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Na cebulę ułożyć warstwę pokrojonych ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Rozbijając palcem solonego dorsza, ułóż kawałki soli w warstwie na ziemniakach. Posmakuj ryby dla słenia. Po dniu namaczania i dalszego gotowania w rybie powinna być tylko odrobina słoności. Jeśli większość soli została namoczona z ryby, a ryby nie smakują w ogóle słone, być może trzeba posypać trochę soli z powrotem do ryby, jak umieścić warstwy w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Dorsz SolnyDorsz Solny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Obficie polać rybę oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Posypać świeżo startym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
14
Powtórz z kolejną warstwą cebuli, ziemniaków, ryb, oliwy z oliwek, pieprzu (i więcej soli w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Następnie zakończ warstwami cebuli, ziemniaków, więcej oliwy z oliwek, pokrojonych na twardo jajek i oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1
Umieść na kuchence na średnim ogniu i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Lub podgrzać piekarnik do 177° i gotować, pod przykryciem, przez 30-40 minut, lub aż wszystko jest całkowicie przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Podawać z dodatkami ryżu i sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz z solą w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn