Gulasz z dorsza po portugalsku (Bacalao lub Bacalhoada)

Gulasz z dorsza po portugalsku (Bacalao lub Bacalhoada)
Gulasz z dorsza z soli Portugalskiej (Bacalao lub Bacalhoada) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 680 kalorii, 55g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Ten przepis jest lubiany przez 388 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli filety z dorsza, jajka, oliwki, i vidalian cebuli. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gulasz Z Dorsza Solnego (Bacalhau, Bacalao, Morue, Baccalà) , Sól dorsz (bacalao) z ziemniakami na ryżu, oraz Sól dorsz (Bacalao) z ziemniakami na ryżu.

Instrukcje

1
Moczyć sól dorsza w wodzie: sól dorsza zazwyczaj występuje w suchych filetach, już bez kości i skórki, lub jest w całości. Filety należy spłukać, następnie moczyć w wodzie i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, z jedną lub dwiema zmianami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Jeśli używasz całej ryby, nie przygotowanych filetów, należy ją moczyć w wodzie do 48 godzin, również z kilkoma zmianami wody, a kości i skórę usunąć i wyrzucić po moczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Dusić sól dorsza w mleku i / lub wodzie: umieścić sól dorsza w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj wystarczającą ilość mleka, wody lub mieszaniny mleka i wody, aby po prostu przykryć. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
5
Niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
6
Rybę wyjąć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Parboil ziemniaki i pokroić: Parboil ziemniaki przez 20 minut (można gotować je w wodzie używanej do gotowania ryby, jeśli chcesz). Pokroić ziemniaki na 1/4 cala grube rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Zapiekanka warstwowa z cebulą, ziemniakami, solą dorsz, oliwą z oliwek, pieprzem, a następnie z jajkami na twardo i oliwkami: w dużej zapiekance pyrex lub holenderskim piekarniku (użyj holenderskiego piekarnika, jeśli robisz na kuchence), obficie pokryj dno patelni oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dorsz SolnyDorsz Solny
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Umieść warstwę krążków cebuli na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Na cebulę ułożyć warstwę pokrojonych ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
11
Rozbijając palcem solonego dorsza, ułóż kawałki soli w warstwie na ziemniakach. Posmakuj ryby dla słenia. Po dniu namaczania i dalszego gotowania w rybie powinna być tylko odrobina słoności. Jeśli większość soli została namoczona z ryby, a ryby nie smakują w ogóle słone, być może trzeba posypać trochę soli z powrotem do ryby, jak umieścić warstwy w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dorsz SolnyDorsz Solny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Obficie polać rybę oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Posypać świeżo startym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
14
Powtórz z kolejną warstwą cebuli, ziemniaków, ryb, oliwy z oliwek, pieprzu (i więcej soli w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
15
Następnie zakończ warstwami cebuli, ziemniaków, więcej oliwy z oliwek, pokrojonych na twardo jajek i oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1
Umieść na kuchence na średnim ogniu i gotuj pod przykryciem przez 30 minut. Lub podgrzać piekarnik do 177° i gotować, pod przykryciem, przez 30-40 minut, lub aż wszystko jest całkowicie przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Podawać z dodatkami ryżu i sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz z solą w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn