Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i ziemniakami
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i ziemniakami może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 204 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz bekon, sól koszerna, pieprz i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gulasz z ciecierzycy i szpinaku, Gulasz Ze Szpinakiem, Pomidorem I Ciecierzycą, oraz Gulasz z ciecierzycy, chorizo i szpinaku.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz ciecierzycę z 3 całymi ząbkami czosnku, tymiankiem i liściem laurowym. Przykryć 4 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż po prostu przetargu, 1 3/4 do 2 godzin; dodać więcej wody w razie potrzeby, aby utrzymać ciecierzycy zanurzone. Doprawić solą i dusić 10 minut dłużej.
Odcedzić ciecierzycę, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania. Odrzuć czosnek, tymianek i liść laurowy.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej zapiekance.
Dodać cebulę, boczek i czosnek mielony; gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, 5 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-miękkie, o 8 protokół.
Dodaj zarezerwowaną ciecierzycę, bulion, reserved płyn do gotowania, pokruszoną czerwoną paprykę, szafran i czarny pieprz i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 15 protokół.
Dodać szpinak i gotować przez 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Zupę pokroić w miseczki i podawać.
Uwagi: jedna porcja: 570 kalorii, 6 GM tłuszczu całkowitego, 2 GM tłuszczów nasyconych, 80 g węglowodanów.