Gulasz z ciecierzycy i szpinaku
Gulasz z ciecierzycy i szpinaku to wegańskie danie główne. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 375 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, wody, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Gulasz Ze Szpinakiem, Pomidorem I Ciecierzycą, Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem i Chorizo, oraz Gulasz ze szpinakiem i ciecierzycą.
Instrukcje
Wlać wodę do dużej głębokiej patelni i doprowadzić do wrzenia.
Dodać liście szpinaku i gotować na dużym ogniu, podrzucając często, aż zwiędną, o 2 protokół.
Spuścić szpinak w durszlaku, naciskając mocno na liście, aby wyodrębnić płyn. Szpinak grubo posiekać.
Używając płaskiej strony dużego noża, rozgnieść czosnek na pastę z 1/2 łyżeczki soli i szafranu.
Przenieść pastę czosnkową do małej miseczki.
Dodaj paprykę, kminek, goździki i czarny pieprz i zacieru, aż połączone. Wymieszać w 1/4 szklanki płynu z ciecierzycy.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się.
Dodać cebulę i pomidora i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodaj pikantny sos czosnkowy do cebuli i pomidora na patelni i gotować przez 1 minutę.
Dodać ciecierzycę i pozostałą ciecz na patelni.
Dodać rodzynki i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu.
Dodaj szpinak, zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Gulasz z ciecierzycy przełożyć do 4 głębokich misek, skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na wierzchu i podawać.