Gulasz z buraków i Maitake z kurkumą Chinoan jest bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka curry, kurkuma, komosa ryżowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Z Soczewicy Kurkumowej, Sałatka z komosy ryżowej z fetanem i burakami, oraz 5-składnikowa cytrynowa kurkuma Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej misce namoczyć grzyby przez 30 minut-spuścić płyn przez cienki sitko z rękawami wyłożone papierowym ręcznikiem do innej miseczki (ponieważ są to grzyby Dzikie, może być trochę piasku, który spada na dno miseczki podczas namaczania).Zarezerwuj 1 szklankę bulionu Maitake, a resztę zachowaj na inny dzień.Drobno posiekać grzyby maitake & rozmaryn. W średniej misce połączyć grzyby, rozmaryn, bulion, maranta & Maca-mieszać aż dobrze połączone. Odstawić.Przynieść buraki i 6 szklanek wody do wrzenia w 4-qt. rondel. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta Trzcinowata
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szyjki Z Kurczaka
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Wyjąć garnek z ognia i za pomocą łyżki przełożyć buraki do miski; burak zapasowy juice.In mała patelnia z sosem, doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia-dodać kurkumę i komosę ryżową na patelnię, przykryć i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Dusić przez 15 minut lub aż woda zostanie wchłonięta & pierścień wokół quinoa zaczyna pokazywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I Smażenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Zdjąć z ognia i odstawić.Czosnek położyć na powierzchni roboczej i posypać odrobiną soli; drobno posiekać. Zeskrobać czosnek na pastę z boku noża szefa kuchni. W małej misce, połączyć pastę czosnkową, 1 łyżka. olej, kolendra, kminek, curry w proszku, kurkuma, papryka, imbir i cayenne; Ustaw pastę przyprawową na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta Przyprawowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa Kuchni
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Podgrzać pozostałą oliwę w 6-qt. garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj zarezerwowaną pastę przyprawową i pastę pomidorową i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina będzie lekko rumiana, około 3 minut. Wymieszać 1 szklankę soku z buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pasta Przyprawowa
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
7
Dodaj pozostały sok z buraków, sok z cytryny i cukier; gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
8
Dodaj zarezerwowane buraki i mieszanki grzybów i gotować przez 15 więcej minut lub aż thickened.To podawać, dusić kaszę w miseczkach i top z żądaną ilością komosy ryżowej, udekorować gałązką rozmarynu. Smacznego!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szyjki Z Kurczaka
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja