Gulasz wołowy z pierogami

Gulasz wołowy z pierogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj gulaszu wołowego z pierogami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1041 kalorii, 72g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 596 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, sól koszerna, mąka ciasto, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz Wołowy, Gulasz Wołowy, oraz Gulasz Wołowy.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować, dodać czosnek i kminek: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodać cebulę, posypać cukrem i gotować, często mieszając, aż cebula będzie rumiana i karmelizowana, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Jeśli cebula w dowolnym momencie wyglądają jak wysychają na patelni, obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodać mielony czosnek i mielone tosty kminek i gotować minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1
Posypać słodkimi i pikantnymi paprykami i wrzucić do herbu. Wymieszać z majerankiem, tymiankiem i liściem laurowym. Gotować przez kolejną minutę, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
MajeranekMajeranek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2
w pastie pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Dodaj ocet i czas i deglaze patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodać pokrojoną w kostkę wołowinę i posypać solą i pieprzem. Doprowadzić całą mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć ciepło do niskiego, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Przykryć i gotować, aż wołowina rozpada się przetargu, o 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
6
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
7
Zrobić pierogi: aby przygotować pierogi, ubić razem mąkę tortową, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Mąka TortowaMąka Tortowa
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Połączyć z mlekiem i roztopionym masłem, lekko mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
9
Wrzuć pierogi do gulaszu: po ugotowaniu gulaszu do miękkości w kroku 4, Wrzuć ciasto z kluskami (ubijając) łyżeczki do herbaty do gotującego się gulaszu. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
10
Po przykryciu patelni nie odkrywaj, gdy pierogi gotują! Aby były lekkie i puszyste, muszą parować. Jeśli odkryjesz patelnię, para ucieknie, a pierogi się zagotują.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Po 15 minutach przetestuj pierogi wykałaczką. Jeśli wykałaczka wyjdzie czysta, pierogi są gotowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej

Składniki

22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDuża garść natki pietruszki pokrojonej w cienkie plasterkiDuża garść natki pietruszki pokrojonej w cienkie plasterki2largescebula, cienko pokrojona (ok. 4 szklanki pokrojonej cebuli)cebula, cienko pokrojona (ok. 4 szklanki pokrojonej cebuli)11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej11 łyżka suszonego oreganoząbki czosnku, mielone (oząbki czosnku, mielone (o11 łyżka suszonego oreganokminek prażony i mielonykminek prażony i mielony22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusłodka węgierska paprykasłodka węgierska papryka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopikantna węgierska paprykapikantna węgierska papryka22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumielony świeży majeranek lub oregano (lub 1 łyżka suszonego)mielony świeży majeranek lub oregano (lub 1 łyżka suszonego)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony świeży tymianek (lub 1/2 łyżeczki suszonego)mielony świeży tymianek (lub 1/2 łyżeczki suszonego)1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1kilogramychuck piecze, pokroić w 2-calową kostkę (obetną z nadmiaru tłuszczu)chuck piecze, pokroić w 2-calową kostkę (obetną z nadmiaru tłuszczu)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowamąka tortowa2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuroztopione masłoroztopione masło

Polecane wino: Rioja, Shiraz, Zweigelt

Gulasz w menu? Spróbuj sparować z Rioja, Shiraz i Zweigelt. Chociaż Węgierskie czerwone wino byłoby odpowiednie, poleciliśmy kilka łatwiejszych do znalezienia czerwonych win,które również będą się sprawdzać. La Riojan Alta Vinan Arana Rioja Reserva z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
La Rioja Alta Vina Arana Rioja Reserva
La Rioja Alta Vina Arana Rioja Reserva
Mieszanka: 95% Tempranillo, 5% Mazuelo
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn