Gulasz wołowy z pierogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj gulaszu wołowego z pierogami. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1041 kalorii, 72g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 596 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, sól koszerna, mąka ciasto, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz Wołowy, Gulasz Wołowy, oraz Gulasz Wołowy.
Instrukcje
Cebulę ugotować, dodać czosnek i kminek:
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, posypać cukrem i gotować, często mieszając, aż cebula będzie rumiana i karmelizowana, o 20 protokół.
Jeśli cebula w dowolnym momencie wyglądają jak wysychają na patelni, obniżyć ogień.
Dodać mielony czosnek i mielone tosty kminek i gotować minutę więcej.
Posypać słodkimi i pikantnymi paprykami i wrzucić do herbu. Wymieszać z majerankiem, tymiankiem i liściem laurowym. Gotować przez kolejną minutę, aż pachną.
Dodaj ocet i czas i deglaze patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Dodać pokrojoną w kostkę wołowinę i posypać solą i pieprzem. Doprowadzić całą mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie obniżyć ciepło do niskiego, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu.
Przykryć i gotować, aż wołowina rozpada się przetargu, o 1 1/2 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Zrobić pierogi: aby przygotować pierogi, ubić razem mąkę tortową, proszek do pieczenia i sól.
Połączyć z mlekiem i roztopionym masłem, lekko mieszając.
Wrzuć pierogi do gulaszu: po ugotowaniu gulaszu do miękkości w kroku 4, Wrzuć ciasto z kluskami (ubijając) łyżeczki do herbaty do gotującego się gulaszu. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Po przykryciu patelni nie odkrywaj, gdy pierogi gotują! Aby były lekkie i puszyste, muszą parować. Jeśli odkryjesz patelnię, para ucieknie, a pierogi się zagotują.
Po 15 minutach przetestuj pierogi wykałaczką. Jeśli wykałaczka wyjdzie czysta, pierogi są gotowe.
Polecane wino: Rioja, Shiraz, Zweigelt
Gulasz w menu? Spróbuj sparować z Rioja, Shiraz i Zweigelt. Chociaż Węgierskie czerwone wino byłoby odpowiednie, poleciliśmy kilka łatwiejszych do znalezienia czerwonych win,które również będą się sprawdzać. La Riojan Alta Vinan Arana Rioja Reserva z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![La Rioja Alta Vina Arana Rioja Reserva]()
La Rioja Alta Vina Arana Rioja Reserva
Mieszanka: 95% Tempranillo, 5% Mazuelo