Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami
Gulasz wołowy z migdałami i oliwkami to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać tłuszczu przycięte kości wołowiny chuck, blanszowane migdały, oliwki calamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kubańskie Picadillo: mielony gulasz wołowy z pomidorami oliwki i rodzynki, Kurczak Z Migdałami I Zielonymi Oliwkami, oraz Smażona cukinia z migdałami i oliwkami.
Instrukcje
Pokroić wołowinę w 1-calową kostkę.
Umieść mięso, cebulę, czosnek, liście laurowe i 1/3 szklanki wody na patelni 5 - do 6-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień do średniego i gotować 20 minut. Odkrywać i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż soki odparują i ciemnobrązowy film tworzy się w patelni, 10 do 15 minut.
Dodaj bulion, 1/3 szklanki sherry i migdały; wymieszaj, aby uwolnić brązowy film z patelni. Wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Dodać oliwki. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie miękka po przekłuciu, 10 do 15 minut dłużej.
Jeśli na patelni znajduje się więcej niż 1 filiżanka płynu, gotuj, odsłonięty, na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 filiżanki.
Wymieszać 1/3 szklanki sherry ze skrobią kukurydzianą.
Dodaj do patelni; mieszaj do wrzenia.
Wlać do miski; posypać natką pietruszki.