Gulasz wołowy z krótkim żebrem z Ale
Gulasz wołowy z krótkim żebrem z Ale jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 907 kalorii, 32G białka, oraz 68 g tłuszczu. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 2253 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, marchewkę, bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Papryka gulasz wołowy z krótkim żebrem, Koreański Gulasz Wołowy Z Krótkim Żeberkiem (Galbi Jjim), oraz Gulasz z żeberek wołowych z owocowym czerwonym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić paski boczku w dużym (5 do 6 ćwiartek), grubym dnem holenderskim piecu. Ustawić ogień na średnio wysoki i gotować boczek, aż duża część tłuszczu została wyrenderowana.
Usuń boczek do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty.
Z garnka wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z boczku. (Nie wlewaj do odpływu, bo zatkasz odpływ, gdy tłuszcz twardnieje, gdy stygnie.)2 Rozgrzej piekarnik do 149°. podczas gotowania boczku, w dużej misce, ubić razem mąkę, gorącą paprykę, wędzoną paprykę, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu. Pogłębiać żeberka w mieszaninie mąki.3
Dodaj krótkie żeberka do garnka z tłuszczem boczku, uważając, aby nie tłoczyć garnka (w razie potrzeby pracuj partiami). Brązowy ze wszystkich stron, około 3 do 5 minut na stronę. Jeśli chcesz uzyskać dobre brązowienie, nie mieszaj krótkich żeberek, chyba że się obrócisz. Podczas gdy krótkie żeberka są brązowieje, posiekać boczek i odstawić.4 użyj szczypiec lub łyżki szczelinowej, aby usunąć krótkie żeberka z garnka do miski.
Dodaj posiekaną cebulę do garnka.
Posypać 1/2 łyżeczki soli. Gotować, aż przezroczyste, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez dodatkową minutę.
Dodaj piwo i, za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Dodaj pomidory i ich soki i zarezerwowany boczek. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Powrót żeberka do garnka, przykryć, umieścić w nagrzanym piekarniku i gotować przez dwie godziny. (Alternatywnie można gotować na płycie kuchennej,po prostu obniżyć ciepło do najniższego ustawienia i przykryć.) 5 obrać ziemniaki, rzepę (Opcjonalnie) i marchew i pokroić w 1-in. sztuk.
Dodaj do krótkich żeberek, przykryć, i gotować, aż warzywa będą miękkie i mięso ściąga się łatwo z kości, o 30-45 protokół.
Dodać sól i pieprz do smaku. 6 łyżka od nadmiaru tłuszczu (pomaga, jeśli masz separator tłuszczu). Jeśli chcesz, usuń kości przed podaniem i pokrój duże kawałki mięsa na mniejsze kawałki.