Gulasz Wołowy
Gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 39g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 2,07 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz seler, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Rolada wołowa (Niemieckie Roladki wołowe Nadziewane ogórkami i boczkiem), Szparagi z wołowiną zawijane w Garlicky-idealna przystawka dla miłośników wołowiny, oraz Slow-Cooker Włoskie kanapki z wołowiną lub wołowina Pepperoncini.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku lub dużym garnku do zupy na średnim ogniu. Boczek gotować w gorącym oleju, aż chrupiące i tłuszcz jest renderowany, o 10 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Wołowinę doprawić solą i pieprzem. Gotować i wymieszać około połowy wołowiny w zastrzeżonych kapie, aż całkowicie rumiane, 5 do 7 protokół; usunąć rumiane wołowiny z łyżką szczelinową do miski. Gotować i mieszać pozostałą wołowinę w garnku, aż całkowicie rumiane, inny 5 do 7 protokół; Usuń rumiane wołowinę do miski.
Niech kapiele zatrzymane w garnku się rozgrzać przed mieszając cebulę, marchew, seler, i liście laurowe do kapieli; gotować i mieszać, aż warzywa są gorące, 3 do 4 protokół.
Dodaj ziemniaki i czosnek; kontynuować gotowanie i mieszanie, aż warzywa będą miękkie, 3 do 4 minut więcej. Wymieszać sos Worcestershire i koncentrat pomidorowy przez mieszaninę warzyw; gotować, aż pasta zacznie się mieszać w mieszaninie, 1 do 2 protokół.
Wlać miskę z rumianą wołowiną i jej sokami do garnka; wymieszać, aby wymieszać z warzywami.
Dodać bulion wołowy, zupę grzybową i śmietanę do mieszanki wołowiny; doprawić rozmarynem, papryką i tymiankiem. Wymieszać mieszaninę do połączenia.
Doprowadzić gulasz do wrzenia, przykryć garnek pokrywką i zmniejszyć ogień do średniej-niskiej; gotować gulasz na wolnym ogniu przez 90 minut. Wymieszać groszek do gulaszu i kontynuować gotowanie, aż wołowina będzie miękka, o 30 minut więcej.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Udekorować boczkiem do podania.