Gulasz wołowo-Ale z zieloną cebulą-pierogi z maślanką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj gulaszu wołowego i pierogów z zieloną cebulą i maślanką. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 591 kalorii, 47g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś olej roślinny, zieloną cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz wołowy z pierogami, Wołowina w gulaszu z pierogami, oraz Gulasz wołowy z kluseczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić wołowinę z 3 łyżkami. mąka, 1 łyżeczka. sól i pieprz. W dużym garnku na średnim ogniu podgrzej 1 łyżkę. olej roślinny.
Dodaj tyle wołowiny do garnka, aby utworzyć jedną warstwę (około 1/3 wołowiny), uważając, aby nie przepełnić garnek. Brązowe mięso ze wszystkich stron, łącznie około 7 minut na partię.
Przełożyć do dużej miski i brązową pozostałą wołowinę w 2 partiach. Jeśli mięso lub soki z patelni zaczną się palić, zmniejsz ogień.
Dodaj 1 butelkę ale do garnka, skrobanie brązowych bitów drewnianą łyżką.
Wylać piwo na zarezerwowaną wołowinę i opróżnić garnek na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą łyżkę. olej do garnka.
Dodać cebulę i 2 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, 2 minuty. Przykryj garnek i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula ma nutę złotego koloru, około 20 minut.
Zdejmij pokrywkę, podnieś ciepło do średniej wysokości, wymieszaj 3 łyżki. mąkę i gotować, często mieszając, 3 minuty.
Dodaj grzyby, zarezerwowaną wołowinę i piwo, pozostałą butelkę piwa i marchew. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i obniżyć ciepło do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina będzie miękka, około 3 godzin.
Około 40 minut przed podaniem zrobić pierogi: w średniej misce wymieszać pozostałe 2 szklanki mąki, zieloną cebulę, pozostałe 3/4 łyżeczki. sól i soda oczyszczona. Używając blendera do ciast lub palców, przerabiaj zimne masło na mieszankę mąki, aż będzie przypominać mączkę kukurydzianą z kawałkami wielkości grochu. W innej misce ubij razem maślankę i jajko. Delikatnie złóż mokre składniki na suche, mieszając, aż powstanie bardzo kudłate ciasto. Jeśli potrzebna jest więcej płynu, dodaj dodatkową maślankę 1 łyżkę. na raz. Delikatnie uformuj ciasto na 12 równych kulek i wrzuć do gulaszu. Przykryć garnek i gotować 20 do 30 minut, lub aż pierogi są puszyste i gotowane przez.
Odstawić na 15 minut przed podaniem, gulasz zgęstnieje w miarę stygnięcia.