Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona

Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona
Gulasz warzywny w stylu francuskim Jamesa Petersona to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, pietruszkę, trybula i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane Chiles Jamesa Petersona, Szpinakowe Gnocchi Jamesa Petersona, oraz Zapiekanka z pomidorów i ziół Jamesa Petersona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz świeżych karczochów dla niemowląt, przycinaj ich zewnętrzne liście i obieraj łodygi. Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia z oliwą z oliwek w garnku nonaluminum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Dla DzieciKarczoch Dla Dzieci
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać karczochy i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, lub aż łatwo przeniknął szaszłykiem, ale nie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Odcedzić, ostudzić i przeciąć na pół od góry do dołu. Jeśli używasz mrożonych karczochów, rozmrozić i osuszyć je papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Doprowadzić 5 ćwiartek osolonej wody do szybkiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
Cebulkę kopru włoskiego przeciąć pionowo na pół, a następnie każdą połowę pociąć na trzy kliny, pozostawiając po jednej stronie każdego z klinów odcinek rdzenia, aby nie rozpadły się. Gotować kliny kopru włoskiego przez około 10 minut, aż zmiękną, ale nadal zachowują pewną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
6
Koper włoski wyjąć łyżką szczelinową lub pająkiem i ostudzić na talerzu. Jeśli nie kończysz gulaszu od razu, opłucz Koper w durszlaku pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
W tym samym garnku gotuj fasolkę szparagową do miękkości, około 5 minut, usuń łyżką szczelinową lub pająkiem i pozostaw do ostygnięcia na talerzu. Jeśli nie kończysz gulaszu od razu, wypłucz fasolę pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
W tym samym garnku gotować szparagi przez 3 do 5 minut i wyjąć łyżką szczelinową lub pająkiem. Jeśli nie podajesz gulaszu od razu, spłucz szparagi pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
W tym samym garnku gotuj fasolę fava lub świeży groszek (nie ma potrzeby gotowania mrożonego groszku)i szpinak przez 1 minutę, wyjmij pajączkiem i spłucz pod zimną bieżącą wodą i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
W tym samym garnku, gotować czosnek przez 15 minut, lub dopóki nie są łatwo penetrowane nożem; miarka się z łyżką szczelinową i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Podczas gdy czosnek jest gotowanie, umieścić cebulę i marchew w ciężkim dnie 4-quart garnek z masłem i wodą na średnim ogniu. Gdy woda zacznie parować, przykryj garnek i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż warzywa zmiękną, ale nadal mają pewne tekstury, gdy poke je nożem do parowania, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Podczas gotowania cebuli i marchwi, gotować grzyby ze śmietaną w średnim garnku na średnim ogniu, aż krem zacznie lekko zagęścić, o 10 protokół. Wymieszać szczypiorek, pietruszkę i trybulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrybulaTrybula
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Tuż przed podaniem łączymy warzywa w dużym, szerokim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
14
Wlać mieszankę Grzybowo-śmietanową i delikatnie podgrzać wszystkie warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na gorących talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie

Składniki

6świeże karczochy dla niemowląt lub 12 mrożonych połówek karczocha dla niemowlątświeże karczochy dla niemowląt lub 12 mrożonych połówek karczocha dla niemowląt121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej12 marchewki, obrane, 1/4 cala zielony lewo dołączone, lub 2 średnie marchewki, przycięte, obrane, i pokroić na 1-calowe kawałki12 marchewki, obrane, 1/4 cala zielony lewo dołączone, lub 2 średnie marchewki, przycięte, obrane, i pokroić na 1-calowe kawałki12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany świeży trybula lub estragon (opcjonalnie)drobno posiekany świeży trybula lub estragon (opcjonalnie)1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grzyby cremini, ćwiartowane pionowogrzyby cremini, ćwiartowane pionowo3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża fasola fava, łuskana i obrana, lub 8 uncji świeżego groszku, łuskana lub 1 szklanka mrożonego groszku, rozmrożonaświeża fasola fava, łuskana i obrana, lub 8 uncji świeżego groszku, łuskana lub 1 szklanka mrożonego groszku, rozmrożona1małekoper włoskikoper włoski12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekany świeży szczypiorekdrobno posiekany świeży szczypiorek12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki6goździkiczosnek obranyczosnek obrany1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasolka szparagowa, najlepiej fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona na 1 cal długościfasolka szparagowa, najlepiej fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona na 1 cal długości2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (w przypadku stosowania świeżych karczochów)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (w przypadku stosowania świeżych karczochów)18cebula perłowa, obranacebula perłowa, obrana6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszpinak lub liście szczawiu, łodygi, ułożone, zwinięte i pokrojone w kawałki 1/8 calaszpinak lub liście szczawiu, łodygi, ułożone, zwinięte i pokrojone w kawałki 1/8 cala12 łyżeczki czosnku w proszkumasło niesolonemasło niesolone33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn