Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona

Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona
Gulasz warzywny w stylu francuskim Jamesa Petersona to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, pietruszkę, trybula i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane Chiles Jamesa Petersona, Szpinakowe Gnocchi Jamesa Petersona, oraz Zapiekanka z pomidorów i ziół Jamesa Petersona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz świeżych karczochów dla niemowląt, przycinaj ich zewnętrzne liście i obieraj łodygi. Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia z oliwą z oliwek w garnku nonaluminum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oczyszczona Cała Kałamarnica (ok.Oczyszczona Cała Kałamarnica (ok.
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać karczochy i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, lub aż łatwo przeniknął szaszłykiem, ale nie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Odcedzić, ostudzić i przeciąć na pół od góry do dołu. Jeśli używasz mrożonych karczochów, rozmrozić i osuszyć je papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Doprowadzić 5 ćwiartek osolonej wody do szybkiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Cebulkę kopru włoskiego przeciąć pionowo na pół, a następnie każdą połowę pociąć na trzy kliny, pozostawiając po jednej stronie każdego z klinów odcinek rdzenia, aby nie rozpadły się. Gotować kliny kopru włoskiego przez około 10 minut, aż zmiękną, ale nadal zachowują pewną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
6
Koper włoski wyjąć łyżką szczelinową lub pająkiem i ostudzić na talerzu. Jeśli nie kończysz gulaszu od razu, opłucz Koper w durszlaku pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
W tym samym garnku gotuj fasolkę szparagową do miękkości, około 5 minut, usuń łyżką szczelinową lub pająkiem i pozostaw do ostygnięcia na talerzu. Jeśli nie kończysz gulaszu od razu, wypłucz fasolę pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
W tym samym garnku gotować szparagi przez 3 do 5 minut i wyjąć łyżką szczelinową lub pająkiem. Jeśli nie podajesz gulaszu od razu, spłucz szparagi pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
W tym samym garnku gotuj fasolę fava lub świeży groszek (nie ma potrzeby gotowania mrożonego groszku)i szpinak przez 1 minutę, wyjmij pajączkiem i spłucz pod zimną bieżącą wodą i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
W tym samym garnku, gotować czosnek przez 15 minut, lub dopóki nie są łatwo penetrowane nożem; miarka się z łyżką szczelinową i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Podczas gdy czosnek jest gotowanie, umieścić cebulę i marchew w ciężkim dnie 4-quart garnek z masłem i wodą na średnim ogniu. Gdy woda zacznie parować, przykryj garnek i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż warzywa zmiękną, ale nadal mają pewne tekstury, gdy poke je nożem do parowania, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Podczas gotowania cebuli i marchwi, gotować grzyby ze śmietaną w średnim garnku na średnim ogniu, aż krem zacznie lekko zagęścić, o 10 protokół. Wymieszać szczypiorek, pietruszkę i trybulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrybulaTrybula
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
13
Tuż przed podaniem łączymy warzywa w dużym, szerokim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Wlać mieszankę Grzybowo-śmietanową i delikatnie podgrzać wszystkie warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na gorących talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem(po 1 Słoiku) Włoski Sos Spaghetti Z Kiełbasą I Czosnkiem
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego

Składniki

6świeże karczochy dla niemowląt lub 12 mrożonych połówek karczocha dla niemowlątświeże karczochy dla niemowląt lub 12 mrożonych połówek karczocha dla niemowląt121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej12 marchewki, obrane, 1/4 cala zielony lewo dołączone, lub 2 średnie marchewki, przycięte, obrane, i pokroić na 1-calowe kawałki12 marchewki, obrane, 1/4 cala zielony lewo dołączone, lub 2 średnie marchewki, przycięte, obrane, i pokroić na 1-calowe kawałki1porcja startego parmezanudrobno posiekany świeży trybula lub estragon (opcjonalnie)drobno posiekany świeży trybula lub estragon (opcjonalnie)113papryka habanerogrzyby cremini, ćwiartowane pionowogrzyby cremini, ćwiartowane pionowo340papryka habaneroświeża fasola fava, łuskana i obrana, lub 8 uncji świeżego groszku, łuskana lub 1 szklanka mrożonego groszku, rozmrożonaświeża fasola fava, łuskana i obrana, lub 8 uncji świeżego groszku, łuskana lub 1 szklanka mrożonego groszku, rozmrożona1małekoper włoskikoper włoski1porcja startego parmezanudrobno posiekany świeży szczypiorekdrobno posiekany świeży szczypiorek1porcja startego parmezanudrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki6goździkiczosnek obranyczosnek obrany113papryka habanerofasolka szparagowa, najlepiej fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona na 1 cal długościfasolka szparagowa, najlepiej fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona na 1 cal długości2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (w przypadku stosowania świeżych karczochów)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (w przypadku stosowania świeżych karczochów)18cebula perłowa, obranacebula perłowa, obrana61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszpinak lub liście szczawiu, łodygi, ułożone, zwinięte i pokrojone w kawałki 1/8 calaszpinak lub liście szczawiu, łodygi, ułożone, zwinięte i pokrojone w kawałki 1/8 cala1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone3Spód: okruszki z herbatników grahampasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn