Gulasz po chińsku z wołowiną, słodkimi ziemniakami i Bok Choy
Chińska wołowina, słodkie ziemniaki i gulasz Bok Choy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 35g białka, oraz 24g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz puder z pięcioma przyprawami, baby bok choy, słodkich ziemniaków z głęboką pomarańczą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Gulasz ze słodkich ziemniaków po karaibsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wir czosnek i imbir w robocie kuchennym, aż mielone. Trim tłuszczu ze steków i pokroić w poprzek ziarna na 1/4-in. plastry, odrzucające kieszenie tłuszczu.
Mięso posypać połową mieszanki czosnku i całą solą.
Rozgrzać olej w 5-do 6-qt. pan na dużym ogniu. Połówka wołowiny lekko brązowy, mieszając od czasu do czasu, 3 do 6 minut. Łyżką szczelinową przełożyć mięso na talerz. Powtórz z pozostałą wołowiną.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj pozostałą mieszaninę czosnku do patelni i gotować, aż zmięknie, o 30 sekund. Wymieszać w proszku pięć przypraw, następnie bulion i sos sojowy. Obrać słodkie ziemniaki, połówki wzdłuż, i pokroić w 1/3-in.- grube plastry.
Dodaj do bulionu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
W międzyczasie przycinaj końcówki z bok choy, opłucz, oddziel liście i pokrój w szerokie ukośne plastry. Wymieszać bok choy do gulaszu i dusić tylko do zwiędnięcia, o 2 protokół. Wymieszać z wołowiną i gotować, aż gorące, 1 do 2 protokół.
Cebulę pokroić w 3-in. skrawki.
Kaszę dusić w miseczkach i udekorować cebulą.