Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami

Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami
Gulasz jagnięcy z fasolą i oliwkami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. Na 4,61 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, fasolkę pinto-namoczoną przez noc w wodzie, oliwki calamatan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Jagnięcy Z Cytrynami I Oliwkami, Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, oraz Gulasz jagnięcy ze szpinakiem i fasolą Garbanzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryć suszoną fasolę wodą. Dusić fasolę z liściem laurowym na małym ogniu do miękkości, o 45 protokół. Pozostaw fasolę w wodzie do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Dodać połowę jagnięciny i doprawić solą i pieprzem. Mięso brązowo na umiarkowanie wysokim ogniu, około 3 minut na stronę; przenieść na talerz. Powtórzyć z pozostałym olejem i jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodać pancetta i masło do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż pancetta jest lekko chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
5
Dodaj szalotki i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, 3 do 5 protokół. Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wymieszać pastę pomidorową, a następnie wino i dusić, mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Ubić wywar na gładką masę i doprowadzić do wrzenia. Jagnięcinę wrzucić do zapiekanki i dusić na małym ogniu, kilka razy, aż jagnięcina będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wysuszoną fasolę odsączyć, dodać do gulaszu i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
GulaszGulasz
8
Ugotować fasolkę lima w małym rondlu wrzącej wody do miękkości, o 4 protokół; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodać fasolkę lima do gulaszu i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z oliwkami. Gulasz wymieszać w płytkich miseczkach, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia PiżmowaPokrojona W Kostkę Cukinia, żółta Dynia I/lub Dynia Piżmowa
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Make Ahead: gulasz jagnięcy można przygotować w Kroku 3 i przechowywać w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
GulaszGulasz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn