Gulasz Irlandzki
Gulasz irlandzki to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 6 porcjami. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 23G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Sprawdza się jako danie główne. Jest idealny do dzień św. Patryka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz paprykę, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, oraz Gulasz irlandzki.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużym garnku lub holenderskim piekarniku.
Dodać kawałki jagnięciny i gotować, mieszając delikatnie, aż równomiernie rumiane. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj cebulę, marchew i pasternak i gotuj delikatnie obok mięsa przez kilka minut. Wymieszać w wodzie. Przykryć i doprowadzić do wrzenia przed obracając ogień w dół do niskiej. Gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub dłużej, w zależności od kawałka mięsa, którego użyłeś i czy jest jeszcze delikatny.
Ziemniaki wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, przed dodaniem porów i rozmarynu. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal w całości.
Podawać na gorąco w miseczkach przyozdobionych świeżą natką pietruszki.