Gulasz irlandzki

Gulasz irlandzki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego gulaszu. Na $3.98 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 40g białka, oraz 54g tłuszczu. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. 423 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bulion jagnięcy, smugowany boczek, duszenie jagnięciny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, Gulasz Irlandzki, oraz Gulasz Irlandzki.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozgrzać olej w ognioodpornej zapiekance. Skwierczeć boczek przez 4 min, aż chrupiące. Podgrzej ogień, a następnie gotuj jagnięcinę przez 6 minut, aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Mięso wyjąć łyżką szczelinową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Dodaj cebulę, marchew i zioła na patelnię, a następnie gotuj przez około 5 minut, aż zmiękną. Odstawić mięso na patelnię, wymieszać z jęczmieniem perłowym, zalać bulionem, a następnie doprowadzić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Ułożyć kawałki ziemniaków na gulaszu, przykryć, następnie dusić w piekarniku, niezakłócony, przez około 1 godz., aż ziemniaki będą miękkie i mięso będzie miękkie. Gulasz można teraz schłodzić i przechowywać w lodówce przez 2 dni, a następnie podgrzać w niskim piekarniku lub na kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Wyjąć z piekarnika, posmarować ziemniaki masłem, roztrzepać dymką i podawać ze skórki prosto z naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje najlepsze dania na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Lokoya Mt. Veeder Cabernet Sauvignon. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 349 dolarów za butelkę.
Lokoya Mt. Veeder Cabernet Sauvignon
Lokoya Mt. Veeder Cabernet Sauvignon
Skąpana w słońcu na zachodnich grzbietach Gór Mayacamas na północnym krańcu apelacji Mount Veeder, Winnica Veeder Peak estate znajduje się na wysokości 1800 stóp. Od 1995 roku Lokoya produkuje Cabernet Sauvignon z wybranych bloków położonych na stromym, górzystym terenie. Zmagania w tej wulkanicznej glebie zmuszają winorośl do poszukiwania składników odżywczych, a z kolei produkują jagody z intensywnie skoncentrowanymi owocami. Wina odznaczają się charakterystycznymi cechami fiołków i niebieskich owoców o silnych taninach i wyjątkowym potencjale starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn