Gulasz irlandzki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj irlandzkiego gulaszu. Na $3.98 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 40g białka, oraz 54g tłuszczu. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. 423 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bulion jagnięcy, smugowany boczek, duszenie jagnięciny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Annie Gunns Irish Coddle-ten irlandzki gulasz jest wypełniony bekonem, kiełbasą, piwem, ziemniakami i wieloma innymi, Gulasz Irlandzki, oraz Gulasz Irlandzki.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Rozgrzać olej w ognioodpornej zapiekance. Skwierczeć boczek przez 4 min, aż chrupiące. Podgrzej ogień, a następnie gotuj jagnięcinę przez 6 minut, aż zbrązowieje.
Mięso wyjąć łyżką szczelinową.
Dodaj cebulę, marchew i zioła na patelnię, a następnie gotuj przez około 5 minut, aż zmiękną. Odstawić mięso na patelnię, wymieszać z jęczmieniem perłowym, zalać bulionem, a następnie doprowadzić na wolnym ogniu.
Ułożyć kawałki ziemniaków na gulaszu, przykryć, następnie dusić w piekarniku, niezakłócony, przez około 1 godz., aż ziemniaki będą miękkie i mięso będzie miękkie. Gulasz można teraz schłodzić i przechowywać w lodówce przez 2 dni, a następnie podgrzać w niskim piekarniku lub na kuchence.
Wyjąć z piekarnika, posmarować ziemniaki masłem, roztrzepać dymką i podawać ze skórki prosto z naczynia.