Gulasz grecko-ziemniaczano-Oliwkowy
Grecki gulasz ziemniaczano-Oliwkowy może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 397 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 146 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Dobrze sprawdza się jako zupa. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki kalamatan, oliwę z oliwek, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Greckie Filiżanki Oliwkowe, Greckie klopsiki Fetanowo-oliwkowe, oraz Grecka oliwa i szparagi Saute.
Instrukcje
Umieścić oliwę z oliwek w dużym garnku i podgrzać na średnim ogniu.
Dodać czosnek i ziemniaki i saute przez 2 protokół.
Dodać oliwki i gotować, często mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj pomidory do garnka i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj garnek. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, o 40 protokół.
Dodaj oregano, sok z cytryny i pietruszkę do ziemniaków. Smak do poprawnej przyprawy. Tuż przed podaniem dodaj fetę do garnka i wymieszaj, aby połączyć.