Guinness-Glazurowany Halibut

Guinness-Glazurowany Halibut
Guinness-glazurowany Halibut to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 33g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 7,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką miód, guinness stout, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Guinness-Glazurowane Kotlety Jagnięce, Guinness & honey polędwiczka wieprzowa glazurowana, oraz Guinness Glazed Slow Cooker Peklowana Wołowina.

Instrukcje

1
Na patelni, doprowadzić stout i miód do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, skimming, aż zmniejszy się do 1/2 filiżanki, 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wlać do żaroodpornej miski i wymieszać z sokiem z cytryny, ostrym sosem i 1/2 łyżeczki soli; ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W płytkim naczyniu do pieczenia wlać połowę grubej glazury na filety z halibuta i obrócić, aby dokładnie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając kilka razy. Zarezerwuj pozostałą grubą glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Rozgrzej brojlery. Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5
Dodać marchew i gotować, aż tylko miękkie, o 4 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Wlać zarezerwowane stout glazury do rondla i gotować na dużym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 1/3 szklanki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodać marchewki i gotować na wolnym ogniu, aż zeszklone, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Wyjmij halibuta z marynaty i ułóż filety na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Halibuta posmarować oliwą z oliwek i doprawić pieprzem. Broil o 4 cali od ciepła, aż bogato rumiane i tylko gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
HalibutHalibut
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
10
Przełożyć halibuta na talerze i podawać z marchewką z Guinnessa.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuinnessGuinness
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
HalibutHalibut

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn