Guinness-Glazurowany Halibut
Guinness-glazurowany Halibut to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 33g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 7,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką miód, guinness stout, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Guinness-Glazurowane Kotlety Jagnięce, Guinness & honey polędwiczka wieprzowa glazurowana, oraz Guinness Glazed Slow Cooker Peklowana Wołowina.
Instrukcje
Na patelni, doprowadzić stout i miód do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, skimming, aż zmniejszy się do 1/2 filiżanki, 25 protokół.
Wlać do żaroodpornej miski i wymieszać z sokiem z cytryny, ostrym sosem i 1/2 łyżeczki soli; ostudzić do temperatury pokojowej.
W płytkim naczyniu do pieczenia wlać połowę grubej glazury na filety z halibuta i obrócić, aby dokładnie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając kilka razy. Zarezerwuj pozostałą grubą glazurę.
Rozgrzej brojlery. Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Dodać marchew i gotować, aż tylko miękkie, o 4 protokół; odcedzić.
Wlać zarezerwowane stout glazury do rondla i gotować na dużym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 1/3 szklanki, o 2 protokół.
Dodać marchewki i gotować na wolnym ogniu, aż zeszklone, o 1 minutę.
Wyjmij halibuta z marynaty i ułóż filety na obramowanej blasze do pieczenia.
Halibuta posmarować oliwą z oliwek i doprawić pieprzem. Broil o 4 cali od ciepła, aż bogato rumiane i tylko gotowane przez, o 4 protokół.
Przełożyć halibuta na talerze i podawać z marchewką z Guinnessa.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.