Guinness-Glazurowany Halibut

Guinness-Glazurowany Halibut
Guinness-glazurowany Halibut to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 33g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 7,12 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką miód, guinness stout, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Guinness-Glazurowane Kotlety Jagnięce, Guinness & honey polędwiczka wieprzowa glazurowana, oraz Guinness Glazed Slow Cooker Peklowana Wołowina.

Instrukcje

1
Na patelni, doprowadzić stout i miód do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, skimming, aż zmniejszy się do 1/2 filiżanki, 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Wlać do żaroodpornej miski i wymieszać z sokiem z cytryny, ostrym sosem i 1/2 łyżeczki soli; ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W płytkim naczyniu do pieczenia wlać połowę grubej glazury na filety z halibuta i obrócić, aby dokładnie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając kilka razy. Zarezerwuj pozostałą grubą glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Rozgrzej brojlery. Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
5
Dodać marchew i gotować, aż tylko miękkie, o 4 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
6
Wlać zarezerwowane stout glazury do rondla i gotować na dużym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 1/3 szklanki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
StoutStout
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodać marchewki i gotować na wolnym ogniu, aż zeszklone, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
8
Wyjmij halibuta z marynaty i ułóż filety na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Halibuta posmarować oliwą z oliwek i doprawić pieprzem. Broil o 4 cali od ciepła, aż bogato rumiane i tylko gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
HalibutHalibut
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
10
Przełożyć halibuta na talerze i podawać z marchewką z Guinnessa.
Składniki, których będziesz potrzebować
GuinnessGuinness
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
HalibutHalibut

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn