Guazetto di Rane (gulasz z Żabiej nogi)
Guazetto di Rane (gulasz z Żabiej nogi) jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, oliwę z oliwek, wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Żaba w studni", Fruity Frog, oraz Frog Cutter dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żabie udka osuszyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać żabie udka i przesmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
Wyjąć żabie udka na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i odstawić.
Na tej samej patelni, umieścić cebulę, marchew i seler i gotować na dużym ogniu, aż warzywa są rumiane i miękkie.
Posypać warzywa mąką i gotować, mieszając przez kolejne 2 minuty.
Dodać białe wino i wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki na dnie patelni.
Dodać pomidory i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem i powrócić żabie udka na patelnię. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu, gotować przez kolejne 10 minut, a następnie zdjąć z ognia. Podzielić równomiernie pomiędzy 4 rozgrzane miseczki makaronu i podawać od razu.