Guawa-Kandyzowane Lody Imbirowe
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 134 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Jeśli 1,73 zł za porcję spada w budżecie, guawa-kandyzowane Gelato imbirowe może być wybitny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Lody dyniowe z kandyzowanym imbirem i ciemną czekoladą, Lody klonowe z boczkiem kandyzowanym, oraz Bezglutenowy krem imbirowy bułeczki z domowej roboty kandyzowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łącz suche mleko, mleko odparowane i pastę z guawy w średnim rondlu na małym ogniu. Gotować 15 minut lub do rozpuszczenia pasty z guawy, stale mieszając.
Połącz wanilię, sól i żółtka w dużej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę mleka do miski, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny do patelni. Gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż mieszanina cienko pokryje tył łyżki lub zarejestruje 160 na termometrze, stale mieszając trzepaczką (nie gotować).
Wyjąć z ognia i wymieszać z mlekiem o obniżonej zawartości tłuszczu. Natychmiast wlać mieszaninę do miski. Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Wymieszać posiekany imbir. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Przykryć i zamrozić 2 godziny lub do twardości.
W razie potrzeby udekoruj imbirem i miętą.