Guacamole Jak Chcesz

Przepis Guacamole w dowolny sposób jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i jest zdecydowanie niesamowity bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników meksykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Ten hor d ' oeuvre ma 839 kalorii, 14g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Za $4.39 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś Mango, płatki pieprzu, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym zjeść, oraz Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Odetnij wierzchołki ze spiczastego końca cebulek czosnku.
Połóż je na arkuszu folii aluminiowej i skrop 1 łyżką oliwy z oliwek. Zawiń luźno, włóż do piekarnika i piecz do miękkości, 35 do 45 minut. Rozpakuj i ostudź trochę.
Roztop masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną czerwoną cebulę i gotuj powoli, często mieszając, aż cebula będzie ciemna i karmelizowana.
Podgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu i dodaj papryczki jalapeno, kukurydzę i paprykę. Często obracaj warzywa, aż będą dobrze zwęglone. Włóż wszystkie papryki do miski i przykryj folią. Gdy będą wystarczająco chłodne, aby się z nimi uporać, zdejmij czarną skórkę i posiekaj na małe kawałki. Gdy kukurydza jest wystarczająco chłodna, aby ją obsłużyć, odetnij ziarna z kolby.
Pokrój tortille na trójkąty i ułóż je w jednej warstwie na 3 blachach do pieczenia.
Skrop 1 łyżkę oliwy z oliwek na każdą patelnię.
Posyp Trójkąty przyprawami, po jednej na każdą patelnię.
Piec, aż będą lekko rumiane i chrupiące.
Obierz i posiekaj mango. Dodaj posiekaną czerwoną cebulę, połowę soku z limonki i trochę soli.
Awokado obrać i posiekać.
Dodaj resztę soku z limonki i trochę soli i delikatnie wymieszaj.
Włóż guacamole do dużej miski. Umieść wszystkie mieszanki-pieczony czosnek, salsę mango, karmelizowaną cebulę, paprykę, kukurydzę, jalapenos, kolendrę, szalotki, Chipotle, płatki czerwonej papryki i ostry sos - w mniejszych miseczkach.
Pozwól ludziom pomóc sobie w guacamole i ich ulubionych dodatkach.
Podawać z frytkami smakowymi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Arcane Cellars Pinot Noir Blanc. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Arcane Cellars Pinot Noir Blanc]()
Arcane Cellars Pinot Noir Blanc
Produkowany z naszych własnych winorośli w Winnicy Wheatland, ten suchy" biały " Pinot Noir jest produkowany przez wyciskanie całych winogron Pinot Noir bezpośrednio po zbiorach. Powstałe wino ma intensywne kwiatowe aromaty wiciokrzewu, nektaryny i gardenii oraz smaki melona spadziowego, białych brzoskwiń i rainier cherry. Wino ma bogate, kremowe odczucie w ustach, ale kończy się czysto, z nutami mokrego kamienia i chrupiącą mineralnością flinty.