Grzyby Polenta Canapés
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać grzyby Polenta kanapki spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz borowiki, pieprz, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Canapés Z Grzybami Krabowymi, Kanapki Z Papryką Grzybową, oraz Kanapki z kozim serem i pieczarkami.
Instrukcje
Aby przygotować polentę, przynieś 4 1/2 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu. Stopniowo dodawać polentę i 1 łyżeczkę soli, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 3 minuty lub aż gruby, często mieszając. Łyżka polenta do 13 x 9 cali patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania, równomiernie rozprowadzając. Naciśnij folię na powierzchnię polenty; schłodzić 1 godzinę lub do jędrności.
Odwrócić polenta na blasze pokrytej sprayem do gotowania.
Pokrój polentę na 36 prostokątów (pozostaw polentę na blasze do pieczenia). Broil 5 minut. Obróć polentę.
Polentę posmarować 1 łyżką masła. Broil 5 minut.
Posypać 1/2 szklanki rozdrobnionego sera równomiernie na prostokąty; dusić 5 minut lub aż ser topi.
Aby przygotować polewę, połącz 1 szklankę wrzącej wody i borowików w misce; przykryj i odstaw na 15 minut.
Odcedzić; grzyby posiekać.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki na patelni; gotować 4 protokół lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać z czerwoną papryką; gotować 30 sekund.
Dodać borowiki, shiitake, i cremini grzyby; gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż płyn odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać wermut, tymianek, 1/4 łyżeczki soli i czarny pieprz; gotować 2 minuty, często mieszając.
Łyżka 1 łyżeczka mieszanki grzybowej na wierzchu każdego prostokąta polenta; górne prostokąty równomiernie z ogolonym serem.