Grzyby i dyni Empañadas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać grzyby i dyni Empañadas spróbować. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz dyni, woda, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Squash Empanadas, Dyni I Pulled Chicken Empanadas, oraz Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas).
Instrukcje
Dynię ugotować w małym rondlu z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękka, około 2 minut, następnie odcedzić na sitku.
Cebulę i czosnek ugotować w oleju na dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż cebula zmięknie, o 3 protokół.
Dodać jalapeños i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać grzyby, sól, bulion i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż grzyby będą miękkie, 5 do 8 minut. Gotować na wolnym ogniu, uncovered, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje, o 3 protokół, następnie mieszać w squash i sól do smaku. Chłodne wypełnienie całkowicie.
Rozgrzej suchą patelnię lub ciężką patelnię (najlepiej żeliwną) na umiarkowanie małym ogniu, aż będzie gorąca, a następnie tost pasilla de Oaxaca chile, naciskając szczypcami, 15 do 20 sekund z każdej strony. Połówka chile wzdłuż i odrzucić łodygi, żebra i nasiona.
Rozgrzać patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, następnie grzać czosnek, aż lekko poczernieje, 2 do 3 minut z każdej strony. Czosnek lekko ostudzić i obrać.
Pomidory dusić, cebula, woda, chile, czosnek, i sól w dużym rondlu, pokryte, aż pomidory są bardzo miękkie, o 20 protokół, i ostudzić lekko.
Usuń 1 chile pół i rezerwy, a następnie przecieru sos w blenderze, aż gładka (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), dodając tyle zarezerwowane Chile połowę, jak to konieczne do osiągnięcia pożądanej pikantności. Powrót sos na patelnię i doprawić solą.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Podziel ciasto na 8 równych kawałków (po 2 uncje) i uformuj każdy na dysk.
Rozwałkować 1 sztukę na lekko posypanej mąką powierzchni w 6-do 7-calowy Okrągły (1/8 cala grubości). Łyżka około 1/3 szklanki nadzienia na środek i lekko umyć krawędź ciasta umyć jajkiem. Złóż ciasto na pół, tworząc półksiężyc, zamykając nadzienie i naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić. Ozdobnie zagniatać krawędź i przenieść empanada za pomocą szpatułki na dużą blachę do pieczenia. Dodać 7 więcej empanadas w ten sam sposób.
Lekko posmarować empanadas Całym z niektórych pozostałych mycia jaj i posypać każdy z 1/4 łyżeczka soli morskiej.
Piec w środku piekarnika na złoty kolor, 25 do 30 minut.
Podczas empanadas pieczenia, podgrzać sos.
Każdą empanadę przeciąć na pół ząbkowanym nożem i podawać z ok.3 łyżkami sosu.
* Dostępne na rynkach Latino i kuchnia / Market (888-468-4433).