Grzane przyprawione Pawłówki
Grzane przyprawione Pawłówki mogą być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 743 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 7,18 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka mąki kukurydzianej, wanilii, ekstraktu z wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Dobrze sprawdza się jako drogi deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spiced Plum Pavlovas, Przyprawione Grzane Wino, oraz Przyprawione Grzane Wino.
Instrukcje
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą tłuczka i moździerza lub młynka do przypraw, drobno zmielić nasiona kardamonu, goździki, ziele angielskie i cynamon razem.
Ubić białko aż do uzyskania sztywnych szczytów, następnie stopniowo ubijać cukier, łyżkę na raz, aż do uzyskania sztywnej, lśniącej mieszanki. Złóż mąkę kukurydzianą, ocet, wanilię, mieszankę przypraw i skórkę pomarańczową.
Podziel mieszaninę na 2 na przygotowanej blasze do pieczenia i użyj tylnej części łyżki, aby zrobić lekkie wgłębienie w środku każdego z nich.
Piec przez 50 minut, aż ostygnie, następnie wyłączyć ogień i pozostawić bezy chłodzenia w piekarniku na 30 minut. Zakończ chłodzenie na stojaku z drutu. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni lub zamrażać do 1 miesiąca.
Na figi, umieścić wszystkie składniki (z wyjątkiem figi) w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i pozostawić do zaparzenia na 30 minut. Podgrzej płyn, zalej figami, a następnie pozostaw na noc lub przynajmniej do ostygnięcia.
Odcedzić figi, zastrzegając płyn, a następnie grubo pokroić każdy na 2-3 kawałki.
Aby zrobić sos, umieść na patelni 125 ml reserved fig liquid i cukier. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, a następnie ubijaj kakao i czekoladę. Mieszanina gęstnieje, gdy czekolada się topi. Sos ostygnie do temperatury pokojowej.
Aby złożyć, łyżka trochę crme frache na każdej Pavlova, top z plasterkami figa i skropić sosem czekoladowym.
Podawać dodatkowy sos z boku.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla Pavlova. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "