Gruszki z czekoladą: Pere al Cioccolato
Gruszki z czekoladą: Pere al Cioccolato może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz półsłodką czekoladę, miód, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 24%. Spróbuj Salame al Cioccolato (salami czekoladowe), Marcella Hazan ' s Semifreddo di Cioccolato, oraz Gruszki w sosie czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Używając masła, posmaruj żaroodporną zapiekankę.
Odciąć kawałek DNA każdej gruszki, aby stała pionowo, a następnie umieścić je w zapiekance.
Dodaj 1/2 szklanki wody i umieść gruszki w piekarniku, aby zmiękły na 40 minut, fastrygując 3 do 4 razy w całym procesie.
Połącz soki z patelni z miodem i cynamonem w małej misce i ubijaj razem, aż uzyska konsystencję lekkiej emulsji. W razie potrzeby uzupełnij gorącą wodą z kranu.
Skrop gruszki tą mieszanką, włóż gruszki do piekarnika i gotuj przez kolejne 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aż będzie gotowy do podania.
W górnej części podwójnego kotła roztopić czekoladę, stale mieszając, aby uniknąć przypalenia. Odstawić do ostygnięcia.
Oddzielić 2 jajka i ubić żółtka do czekolady, która powinna być chłodna, ale nadal płynna.
Ubij czekoladę, aby upewnić się, że jest dobrze wymieszana. Ubij białka i cukier cukierniczy razem, tworząc sztywne szczyty, a następnie złóż tę mieszaninę do mieszaniny czekoladowej.
Umieść 1 gruszkę na każdym z 6 talerzy deserowych i wymieszaj trochę czekolady.