Gruszki gotowane w sosie waniliowym

Gruszki gotowane w sosie waniliowym
Gruszki duszone z sosem waniliowym to bezglutenowe i laktoowowegetariańskie danie dodatkowe. Za 1,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 539 kalorii , 4 g białka i 12 g tłuszczu każda. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu waniliowego, cukru, soku z cytryny i skórki z cytryny. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Z oceną spoonacular wynoszącą 0% danie to można ulepszyć. Gruszki duszone z jeżynowym miodem crème fraîche , Gruszki duszone z czekoladowym ganache i Szkarłatne gruszki duszone są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W ciężkim rondlu o pojemności 2 qt. wymieszaj 1/3 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej; stopniowo dodawaj mleko i śmietanę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karton Mrożonej Bitej śmietany RozmrożonyKarton Mrożonej Bitej śmietany Rozmrożony
2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej2 Tabliczki (po 3-1/2 Uncji Każda) 70% Gorzkiej Czekolady, Posiekanej
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
2
Zdjąć z ognia.
3
Stopniowo dodawaj niewielką ilość gorącej mieszanki do żółtek jaj; wlej wszystko z powrotem do patelni, cały czas mieszając. Gotuj i mieszaj na średnio-niskim ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż mieszanka lekko zgęstnieje (nie gotuj). Wymieszaj z wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Wlać do miski; położyć kawałek woskowanego papieru lub folii na wierzchu sosu. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
W dużej misce wymieszaj 6 szklanek wody i 1 łyżkę soku z cytryny. Ostrożnie obierz gruszki, pozostawiając ogonki. Natychmiast zanurz gruszki w wodzie z cytryną. W dużym rondlu wymieszaj skórkę z cytryny, pozostały cukier, wodę i sok z cytryny. Doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
6
Dodaj laskę cynamonu, goździki i gruszki. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
7
Ostrożnie przenieś gruszki na talerz. Wyrzuć laskę cynamonu i goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
8
Skropić gruszki syropem. Przykryć luźno i schłodzić przez 2-3 godziny. Aby podać, ułożyć gruszki na talerzykach deserowych; skropić schłodzonym sosem waniliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn