Gruszka i Malina kwiaty Filo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać gruszki i maliny phyllo kwiaty spróbować. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 1G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-dojrzałe gruszki, maliny, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kwiaty Phyllo z sorbetem i jagodami, Kwiaty Filo Wypełnione Jagodami, oraz Gotowane suszone figi w kwiatach filo z przyprawami syropu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Wytnij stos arkuszy phyllo wzdłuż na 4 równe stosy.
Przykryj stosy phyllo 2 nakładającymi się arkuszami folii, a następnie wilgotnym ręcznikiem kuchennym (aby zachować wilgotność phyllo).
Usuń 3 paski z 1 stosu i umieść osobno na powierzchni roboczej, a następnie posmaruj każdy pasek masłem. Zebrać i plisować długi bok każdego paska, tworząc 3-calowy falbany wentylator.
Ułóż 3 wentylatory, aby utworzyć 6-calowe koło na 1 rogu blachy do pieczenia. Dodać 3 kolejne koła w ten sam sposób i ułożyć na pozostałej blasze do pieczenia.
Każde koło posypać 1/2 łyżeczki cukru.
Powtórz dwa razy, dodając 2 kolejne warstwy potarganych wentylatorów do każdego okręgu, posypując każdą warstwą 1/2 łyżeczki cukru. (Każdy kwiat będzie miał 3 warstwy falbany.)
Ułóż plastry gruszki w 1 lekko nakładającej się warstwie na kwiatach filo, pozostawiając 1-calową granicę.
Umieść 3 maliny na środku każdego kwiatu.
Owoce posypać pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec kwiaty w środku piekarnika, aż phyllo będzie złoty, 18 do 20 minut. Używając szerokiej szpatułki, ostrożnie przenieś do stojaka w celu ostygnięcia.