Gruby chlebek jabłkowy
Chunky Apple Bread zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 osobom. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten chleb ma 323 kalorie , 5 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, orzechów włoskich, mąki i jajek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Ten wynik jest raczej zły. Wypróbuj Chunky Apple Pumpkin Bread , Chunky Apple Cake i Chunky Apple Muffins , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce wymieszaj jajka, cukier, maślankę, majonez i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną i sól; dodać do masy jajecznej i ubijać tylko do połączenia. Dodać jabłka, rodzynki i orzechy włoskie. Rozłóż łyżką na dwie natłuszczone 8-calowe. x 4 cale patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 375°C przez 1 godzinę lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.