Grube Minestrone Primavera z małż

Grube Minestrone Primavera z małż
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać Grube Minestrone Primavera z małż spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 222 kalorie, 12g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką wodę, oregano, groszek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gruba zupa minestrone, Gruba Zupa Minestrone, oraz Bulion warzywny i minestrone-Le bouillon de légumes et la minestrone.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj koper włoski i cebulę, i smażyć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać cukinię i kolejne 10 składników (cukinia przez czosnek); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Dodać groszek, pietruszka, bazylia, i małże, i gotować, odkryte, 5 protokół. Zupę z kadzi wlewamy do każdej z 8 misek; posypujemy serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla

Składniki

227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekubki pokrojone w kostkę ziemniaki do pieczenia (okubki pokrojone w kostkę ziemniaki do pieczenia (o0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew pokrojona w kostkęmarchew pokrojona w kostkę184opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepokrojone małże, bez wodypokrojone małże, bez wody907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula kopru włoskiego pokrojona w kostkę (ok. 1 duża cebula)cebula kopru włoskiego pokrojona w kostkę (ok. 1 duża cebula)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone439opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeFasola szparagowa lub inna fasola biała, opłukana i osuszonaFasola szparagowa lub inna fasola biała, opłukana i osuszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwełuskany zielony groszek (ok. 1 funt niełuskany)łuskany zielony groszek (ok. 1 funt niełuskany)11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki startego Asiago lub świeżego parmezanu1/2 szklanki startego Asiago lub świeżego parmezanu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnejryż długoziarnisty niepoddany obróbce cieplnej0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia pokrojona w kostkęcukinia pokrojona w kostkę

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn