Groszek i ziemniaki w śmietanie
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do swojego repertuaru, groszek i ziemniaki w śmietanie mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 44 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 5G tłuszczu i w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 8. Działa dobrze jako dodatek. Udaj się do sklepu i podnieś masło, pieprz, groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Przynosi ci smak domu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Z łyżką wynik 34%, to danie nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ziemniaki I Groszek Ze Śmietaną, Ziemniaki i groszek ogrodowy ze śmietaną, oraz Groszek Śmietankowy.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Odpływ. Gotuj groszek zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając cukier.
W międzyczasie rozpuść masło w rondelku; dodaj mąkę, sól i pieprz, aby uzyskać pastę. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Odcedź ziemniaki i groszek; przełóż do miski.
Polej sosem i wymieszaj, aby pokryć.