Groszek czarnooki z boczkiem
Potrzebujesz przystawka bezglutenowa? Groszek czarnooki z boczkiem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 11g białka, oraz 22g tłuszczu. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 288 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś boczek, dodatkowy i boczek, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantny groszek Czarnooki z boczkiem, Czarnooki groszek z boczkiem i Escarole przepis, oraz Zdrowe i pyszne: Czarnooki groszek w stylu południowym z boczkiem dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Groszek i boczek włożyć do dużego holenderskiego piekarnika; dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; moczyć pod przykryciem przez 1 godzinę. Nie spuścić.
Na patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotuj i mieszaj do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj tymianek i sól.
Dodaj do mieszanki grochu; wróć do ognia. Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez 30 minut lub do miękkości groszku, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby na wierzch z dodatkowym pokruszonym boczkiem.