Groch i ziemniaki z liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem

Groch i ziemniaki z liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem
Groch i ziemniaki z liśćmi laurowymi i czarnym pieprzem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 176 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śródziemnomorskie liście laurowe, pieprz, cienkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garlicky krewetki pieprz czarny i Black-Eyed Peas, Makaron z groszkiem Snap, czosnek, Skórka z cytryny, i czarny pieprz (wegańskie), oraz Black - Eyed Peas z Escarole, ziemniakami i kiełbasą z indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w dużym ciężkim rondlu z liśćmi laurowymi, solą do smaku i wystarczającą ilością wody, aby ledwo pokryć. Doprowadzić do wrzenia, przykryte. Zmniejszyć ogień i gotować ziemniaki aż tylko miękkie, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
2
Odcedzić wszystko, ale 1/4 szklanki wody z ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Dodać groszek (w przypadku zamrożenia spłukać zimną wodą) i sól do smaku. Gotować na średnim ogniu, aż groszek będzie po prostu miękki i rozgrzany, około 7 minut na świeży groszek i 5 na mrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
4
Drenaż. Wymieszać połowę masła i zmielić w pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
5
Podawać na gorąco, posypane pozostałym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
6
Do przodu: w przypadku ziemniaków kilka godzin (trzymaj je w garnku i wyjmij większość wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać groszek i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
* Śródziemnomorskie liście laurowe, tradycyjny rodzaj stosowany w kuchni, mają owalny kształt i łagodniejszy smak niż kalifornijskie liście laurowe, które są długie i spiczaste i mają ostry smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn