Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj grillowanego łososia z sałatką z cytrusów i kopru włoskiego z grilla. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koper włoski, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy pępek, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Pomarańczowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Make-Ahead Grillowana Sałatka Escarole z cytrusami, squashem i ricottą, Marynowany cytrusem łosoś Grillowany z sałatką Tabbouleh, oraz Łosoś Z Grilla Cytrusowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill gazowy do średniej wysokości lub przygotuj średnio gorący ogień w grillu węglowym.
Posmaruj obie strony łososia oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem. Łososia grillować od strony skóry w dół przez 3-4 minuty z zamkniętą pokrywą skrzelową. Otwórz grill, Odwróć łososia i gotować i dodatkowe 3 do 4 minut dla średniej doneness.
Tymczasem eskarole posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Na nieco chłodniejszym obszarze grilla (średnie ciepło) umieść escarole cut-side down, i grill, aż zacznie się char i liście zwiędły, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia, doprawić wyciśniętym sokiem z cytryny; zapas.
W misce, wrzucić kopru włoskiego, liści kopru włoskiego, cebuli i segmenty pomarańczowe razem, aż połączone.
Na sałatkę skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek i wycisnąć sok z cytryny; doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Aby służyć, podziel grillowaną eskarole między 4 talerze. Filet z łososia ułożyć na każdym talerzu i ułożyć sałatkę cytrusowo-koprową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau