Grillowany łosoś z salsą Tomatillo-awokado

Przepis Grillowany łosoś z Tomatillo-awokado Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka oliwy z oliwek, octu balsamicznego, goździków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowana polędwiczka wieprzowa z salsą awokado-brzoskwiniową i grillowanym Tomatillo Guacamole, Grillowany stek z awokado-tomatillo Salsan i tortille, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zdjąć i wyrzucić łuski tomatillo. Opłukać i osuszyć pomidory.
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, gotować pomidory i czosnek, aż lekko rumiane, o 5 protokół, obracając często.
Wyjąć z patelni do ostygnięcia.
Czosnek obrać i zacieru do pasty z 1/4 łyżeczki soli.
Wymieszać z olejem i octem.
Ryby opłucz i osusz. Połóżcie łososia bez skórki mieszanką czosnku.
Aby uzyskać minimalne ciepło, usuń nasiona i żyły z chili. Chili grubo posiekać.
W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć Chilli, pomidory, 1/4 szklanki kolendry i sok z limonki. Wirować do pured.
Obrać ze skórki, pestki i grubo pokroić w kostkę awokado.
Dodać połowę awokado do mieszaniny tomatillo i wirować tylko lekko wymieszać.
Wlać do miski i wymieszać z cebulą, pozostałą pokrojoną w kostkę awokado i solą do smaku.
Połóż ryby na naoliwionym grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować łososia, obracając raz, aż będzie nieprzezroczysty, ale nadal wilgotny-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 6 do 8 minut.
Rybę przełożyć na talerze, udekorować pozostałą kolendrą i ułożyć salsą tomatillo-awokado.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.