Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym

Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym
Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 29g białka, oraz 59G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, steki z łososia, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tequilę, można śledzić to danie główne z Tequila-Ciastka Z Cukrem Limonkowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 41 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym, Grillowany łosoś z chilli i masłem limonkowym, oraz Grillowane steki z łososia z masłem limonkowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj olej roślinny, sok pomarańczowy, 3 łyżki soku z limonki, tequilę, 1 łyżkę skórki z limonki, 1 łyżkę pieprzu habanero i czosnek. Rezerwa niewielką ilość do wykorzystania jako sos do fastrygowania, a resztę wlać do płytkiego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
TequilaTequila
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Łososia umieść w płytkim naczyniu i obróć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 do 4 godzin, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
W małej misce wymieszaj zmiękczone masło, sól czosnkową, 1 łyżkę soku z limonki, 2 łyżeczki pieprzu habanero i 2 łyżeczki skórki z limonki. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Lekko oil grill ruszt, i umieścić łososia na grillu. Gotować łososia przez 5 do 8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba może być łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Przełożyć do naczynia, polać masłem habanero i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 41 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn