Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym

Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym
Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 29g białka, oraz 59G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, steki z łososia, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tequilę, można śledzić to danie główne z Tequila-Ciastka Z Cukrem Limonkowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 41 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany łosoś z masłem Habanero-limonkowym, Grillowany łosoś z chilli i masłem limonkowym, oraz Grillowane steki z łososia z masłem limonkowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj olej roślinny, sok pomarańczowy, 3 łyżki soku z limonki, tequilę, 1 łyżkę skórki z limonki, 1 łyżkę pieprzu habanero i czosnek. Rezerwa niewielką ilość do wykorzystania jako sos do fastrygowania, a resztę wlać do płytkiego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
TequilaTequila
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Łososia umieść w płytkim naczyniu i obróć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 do 4 godzin, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
W małej misce wymieszaj zmiękczone masło, sól czosnkową, 1 łyżkę soku z limonki, 2 łyżeczki pieprzu habanero i 2 łyżeczki skórki z limonki. Przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Lekko oil grill ruszt, i umieścić łososia na grillu. Gotować łososia przez 5 do 8 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba może być łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przełożyć do naczynia, polać masłem habanero i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 41 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn