Grillowany łosoś z masłem cytrusowym

Grillowany łosoś z masłem cytrusowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 569 kalorii, 34g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz filety z łososia, skórkę z cytryny, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z sałatką z cytrusowo-kopru włoskiego i grillowaną Escarole, Grillowany Łosoś Cytrusowy, oraz Łosoś Z Grilla Cytrusowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać zmiękczone masło do miski i mieszać, aż będzie gładkie.
Dodać skórkę z cytryny i limonki, posypać solą i pieprzem. Zmiksuj wszystkie składniki, aż będą gładkie i całkowicie wymieszane.
Umieść arkusz folii na swoim obszarze roboczym.
Rozłóż masło na plastikowej folii i zwiń w kłódkę, skręcając końce w celu uszczelnienia.
Umieść w lodówce na 30 minut, aby schłodzić. To daje ładną czystą rundę masła do góry ryby z. Alternatywnie, można zostawić masło w małej misce i dolop masło na wierzchu ryby, gdy jest grillowane.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Łososia posypać z obu stron solą i pieprzem. Nasmaruj ruszty grillem czystym ręcznikiem do herbaty. Grilluj łososia przez 4 minuty, a następnie odwróć i gotuj drugą stronę przez kolejne 4 do 5 minut.
Przełożyć na talerz. Top każdy filet z plasterkiem masła cytrusowego, podczas gdy ryba jest jeszcze gorąca, więc topi się tuż na górze.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.