Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami

Przepis Grillowany łosoś z domowym sosem Teriyaki i grillowanymi szalotkami może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 760 kalorii, 42g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, Grillowany łosoś, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sosem Teriyaki, Grillowany łosoś Teriyaki z sosem Sriracha, oraz Sos pieczarkowy Teriyaki z grillowanym łososiem.
Instrukcje
Z temperaturami nagrzewającymi się w całym kraju, kto chce podgrzać swoją kuchnię, przygotowując kolację? Wejdź do grilla. Uwielbiam używać mojego, nie tylko dlatego, że w moim domu brakuje klimatyzacji, ale także dlatego, że jest to pyszny i zdrowy sposób gotowania różnych potraw od ryb przez żubry po warzywa.Po prostu wyszedł jedzenie bonanza w Japonii, byłem umiera na jakieś czyste, zdrowe domowe posiłki. Więc cierpiąc na ekstremalne jet lag, I snapped się niektóre piękne steki z łososia dzikiego króla w Whole Foods i woził je do domu wraz z niektórych szalotki, brokuły i ziemniaki russet.Zazwyczaj kupuję w oparciu o jakość składników, mając tylko luźny pomysł na to, jak przygotuję potrawę, a następnie czekam na inspirację, która uderzy. Cóż, tak się stało ostatniej nocy i postanowiłem grillować rybę i polewać ją domowym sosem teriyaki (słodki sos sojowy). I również grillowane niektóre szalotki i służył ryby wraz z brokuły na parze i pieczone ziemniaki zwieńczone sokiem z cytryny i pimenton.To była idealna Kolacja powitalna - łatwa, zdrowa i pyszna. Co więcej, mam resztki łososia, które zjem na obiad nad sałatką z rukoli, pomidorów i ogórka. Gdybym tylko mogła zapomnieć o tym jet lag i się przespać...Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami
Składniki2 steki z łososia pęczek cebulki2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz sosikyaki 1 / 2 szklanki sosu sojowego2 łyżki oleju sezamowegojuice i skórka z 1 cytryny2 łyżki miodu2 łyżki świeżego imbiru mielonego lub 1 łyżeczka mielonego piernika1 / 2 łyżeczki Cebulki, posiekanej2 łyżeczki czosnku, obranego i mielonego2 łyżeczki sezamuspinch pieprzu cayenne
Rozgrzej grill. W międzyczasie, aby zrobić sos teriayki, ubij wszystkie składniki. Odstawić. Sos teriyaki można przygotować do dwóch dni wcześniej i schłodzić.
Łososia i szalotki posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Gdy grill jest gorący, umieść steki z łososia i szalotki na grillu. Gotować ryby na dużym ogniu przez kilka minut, a następnie odwrócić i przenieść do chłodniejszej części grilla, aby zakończyć gotowanie.
Posmaruj sosem teriyaki, aby polewać ryby.
Po ugotowaniu wyjąć rybę z ognia i zacząć się łuszczyć. Podobnie, usunąć szalotki, gdy są one tender.To podawać, układać steki z łososia na talerzach i top z kilkoma grillowanymi szalotki.
Skropić sosem teriyaki. Smacznego!Źródło składników steki z łososia, organiczna szalotka, surowy miód, organiczny sos sojowy, nasiona sezamu, olej sezamowy, pieprz cayenne, organiczna cytryna, organiczna oliwa z oliwek i organiczny czosnek z parowania wina Whole Foods
Pinot noir i łosoś to klasyczne połączenie, więc do tego posiłku Kuzak wrzucił butelkę mrowiska 2008 Anderson Valley Pinot Noir. To jest ich niższa cena oferty, ale to nie smakowało jak to! Uwielbialiśmy tę butelkę od jednego z naszych ulubionych producentów. Przepełniony był wiśniowym smakiem, przyprawami i strukturami. Jest to wyjątkowo przyjazne dla jedzenia wino, które komplementowało nasz posiłek, nie wyprzedzając go.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.