Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami

Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami
Przepis Grillowany łosoś z domowym sosem Teriyaki i grillowanymi szalotkami może zaspokoić Twoje Japońskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 760 kalorii, 42g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, Grillowany łosoś, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z sosem Teriyaki, Grillowany łosoś Teriyaki z sosem Sriracha, oraz Sos pieczarkowy Teriyaki z grillowanym łososiem.

Instrukcje

1
Z temperaturami nagrzewającymi się w całym kraju, kto chce podgrzać swoją kuchnię, przygotowując kolację? Wejdź do grilla. Uwielbiam używać mojego, nie tylko dlatego, że w moim domu brakuje klimatyzacji, ale także dlatego, że jest to pyszny i zdrowy sposób gotowania różnych potraw od ryb przez żubry po warzywa.Po prostu wyszedł jedzenie bonanza w Japonii, byłem umiera na jakieś czyste, zdrowe domowe posiłki. Więc cierpiąc na ekstremalne jet lag, I snapped się niektóre piękne steki z łososia dzikiego króla w Whole Foods i woził je do domu wraz z niektórych szalotki, brokuły i ziemniaki russet.Zazwyczaj kupuję w oparciu o jakość składników, mając tylko luźny pomysł na to, jak przygotuję potrawę, a następnie czekam na inspirację, która uderzy. Cóż, tak się stało ostatniej nocy i postanowiłem grillować rybę i polewać ją domowym sosem teriyaki (słodki sos sojowy). I również grillowane niektóre szalotki i służył ryby wraz z brokuły na parze i pieczone ziemniaki zwieńczone sokiem z cytryny i pimenton.To była idealna Kolacja powitalna - łatwa, zdrowa i pyszna. Co więcej, mam resztki łososia, które zjem na obiad nad sałatką z rukoli, pomidorów i ogórka. Gdybym tylko mogła zapomnieć o tym jet lag i się przespać...Grillowany Łosoś Z Domowym Sosem Teriyaki I Grillowanymi Szalotkami
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak RussetZiemniak Russet
Kecap ManisKecap Manis
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Pimenton ProszekPimenton Proszek
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żubryżubry
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Obsługuje 2 osoby
3
Czas gotowania 30 minut
4
Składniki2 steki z łososia pęczek cebulki2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz sosikyaki 1 / 2 szklanki sosu sojowego2 łyżki oleju sezamowegojuice i skórka z 1 cytryny2 łyżki miodu2 łyżki świeżego imbiru mielonego lub 1 łyżeczka mielonego piernika1 / 2 łyżeczki Cebulki, posiekanej2 łyżeczki czosnku, obranego i mielonego2 łyżeczki sezamuspinch pieprzu cayenne
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
świeży Imbirświeży Imbir
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
5
Rozgrzej grill. W międzyczasie, aby zrobić sos teriayki, ubij wszystkie składniki. Odstawić. Sos teriyaki można przygotować do dwóch dni wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Łososia i szalotki posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Gdy grill jest gorący, umieść steki z łososia i szalotki na grillu. Gotować ryby na dużym ogniu przez kilka minut, a następnie odwrócić i przenieść do chłodniejszej części grilla, aby zakończyć gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Posmaruj sosem teriyaki, aby polewać ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Po ugotowaniu wyjąć rybę z ognia i zacząć się łuszczyć. Podobnie, usunąć szalotki, gdy są one tender.To podawać, układać steki z łososia na talerzach i top z kilkoma grillowanymi szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z łososiaStek Z łososia
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Skropić sosem teriyaki. Smacznego!Źródło składników steki z łososia, organiczna szalotka, surowy miód, organiczny sos sojowy, nasiona sezamu, olej sezamowy, pieprz cayenne, organiczna cytryna, organiczna oliwa z oliwek i organiczny czosnek z parowania wina Whole Foods
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Stek Z łososiaStek Z łososia
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Miód SurowyMiód Surowy
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Pinot noir i łosoś to klasyczne połączenie, więc do tego posiłku Kuzak wrzucił butelkę mrowiska 2008 Anderson Valley Pinot Noir. To jest ich niższa cena oferty, ale to nie smakowało jak to! Uwielbialiśmy tę butelkę od jednego z naszych ulubionych producentów. Przepełniony był wiśniowym smakiem, przyprawami i strukturami. Jest to wyjątkowo przyjazne dla jedzenia wino, które komplementowało nasz posiłek, nie wyprzedzając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Magazyn