Grillowany łosoś z boczkiem i kukurydzą

Grillowany łosoś z boczkiem i kukurydzą
Grillowany łosoś z boczkiem i kukurydzą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 730 kalorii, 57g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Na $6.98 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka center-cut filety z łososia, pieprz cayenne, uszy kukurydza, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Smakiem Zwęglonej Kukurydzy, Grillowany łosoś z pieczoną kukurydzą, oraz Grillowany łosoś z kukurydzą, pomidorami i smakiem awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu (najlepiej węgiel drzewny) na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Miejsce boczek na patelni na średnim ogniu i gotować, aż rumiane i chrupiące, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pokrój ziarna z kłosów kukurydzy w dużą miskę za pomocą ostrego noża trzymanego pod kątem 45 stopni. Skrobać kolby z tyłu noża do miski, aby uzyskać soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wymieszać białe i jasnozielone części zielonej cebuli do boczku i dodać czerwoną paprykę; gotować i mieszać, aż warzywa po prostu zaczną się miękkie, o 2 protokół. Mieszaj kukurydzę w mieszaninie boczku i pozwól kukurydzy po prostu ogrzać. Doprawić solą, czarnym pieprzem, pieprzem cayenne, kilkoma posiekanymi ciemnozielonymi szczypcami cebuli, oliwą z oliwek i octem ryżowym. Wyłącz ogrzewanie pod smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozkoszRozkosz
BoczekBoczek
KukurydzaKukurydza
SólSól
5
Rozłóż olej roślinny po obu stronach filetów z łososia i dopraw rybę solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
RybyRyby
SólSól
6
Gotuj na rozgrzanym grillu, aż ryba pokaże dobre ślady grilla, miąższ łatwo się płatkuje, a ryba jest nadal lekko różowa w środku, około 5 minut na stronę. Pęknięcie, które otwiera się w mięso łososia podczas gotowania pozwoli Ci zobaczyć, jak zrobić łososia jest w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Liście szpinaku podzielić na 2 talerze i na wierzchu polać filetem z łososia i połową boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Filety Z łososiaFilety Z łososia
RozkoszRozkosz
BoczekBoczek
8
Posypać na kilka szczytów zielonej cebuli do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia49
Magazyn