Grillowany Łosoś Salade Niçoise

Grillowany Łosoś Salade Niçoise
Grillowany łosoś Salade Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów, pieprzu, musztardy mielonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowana Salada Z Tuńczykiem Niçoise, Salade Niçoise, oraz Salade Nicoise.

Instrukcje

1
Połączyć musztardę, ocet, miód, 1 łyżeczka oleju i 1/8 łyżeczki soli w małej misce; wymieszać trzepaczką. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
MiódMiód
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól koszerna i pieprz Połącz w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodaj rybę do worka; uszczelnij. Marynować w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
4
. Gdy ryba marynuje, umieść ziemniaki i całe jajka w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wyjąć jajka i zanurzyć w zimnej wodzie. Gotować ziemniaki 5 minut; dodać fasolkę szparagową. Dusić 5 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
JajkoJajko
6
Wyjąć ziemniaki i fasolę i zanurzyć w zimnej wodzie; odcedzić. Jajka obrać i pokroić na 6 klinów; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
FasolaFasola
WodaWoda
JajkoJajko
7
. Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Umieść ryby, skórki w dół, na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj, przykryte, 10 do 12 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Usuń skórę z ryb i pokrój rybę na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Połączyć szpinak, oliwki, pomidor, i cebula w dużej misce; dodać vinaigrette, ziemniaki, i fasola, i wrzucić do połączenia. Ułóż sałatkę równomiernie na talerzach, a na wierzchu równomiernie z rybą i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
SzpinakSzpinak
OliwkiOliwki
ZiemniakZiemniak
PomidorPomidor
FasolaFasola
CebulaCebula
JajkoJajko
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W54 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn