Grillowany Tuńczyk z warzywami prowansalskimi i łatwym Aioli
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Grillowany Tuńczyk z warzywami prowansalskimi i łatwym Aioli może być super przepis do wypróbowania. Na 13,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 796 kalorii, 72g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, steki z tuńczyka albacore, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tuńczyk z warzywami prowansalskimi, Grillowany Tuńczyk Z Aioli, oraz Grillowany Tuńczyk z Herbed Aïoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill natryskowy z nieprzywierającym sprayem. Przygotowaćbarbecue (średnio-wysokie ciepło).
Steki z tuńczyka, cukinię, andegawenię posmarować oliwą z oliwek; posypać solą i pieprzem. Grilluj warzywa do miękkai lekko zwęglone, okazjonalnie obracając, około 12 minut.
Wyjąć z grilla i pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Miejsce warzywa, pomidory, herbes de Provence, i garlicin duża miska; wrzucić do mieszanki. Odstawić.Grilluj steki z tuńczyka do pożądanej doneness, około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Umieścić tuńczyka na talerzach, top z warzywami, i służyć z aioli.* Mieszanka suszonych ziół; sprzedawana w supermarketach i sklepach specialtyfoods. Jeśli jest to niedostępne, można zastąpić połączenie suszonego tymianku, bazylii, pikantnego i nasion kopru włoskiego.
W porcji: 335 kalorii, 15g tłuszczu (2G nasycone), 63mg cholesterolu, 69mg sodu, 15g węglowodanów, 7G błonnika, 36g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Grgich Hills Estate Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.