Grillowany tuńczyk i papryka z winegretem kaparowym

Grillowany Tunan i papryka z Kaparem Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką musztardę, pieprz, pietruszkę płaską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Grillowany Tunan I Papryka Z Winegretem Kaparowym, Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym, oraz Grillowane szparagi z winegretem kaparowym.
Instrukcje
Przygotuj grill gazowy do gotowania na bezpośrednim wysokim ogniu.
Podczas grillowania ogrzewa się, pokroić paprykę wzdłuż na ćwiartki, odrzucając łodygi i nasiona. Wykończ końce tak, aby ćwiartki leżały płasko.
Tuńczyka posypać 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Gotować tuńczyka i papryki na lekko naoliwionej grill rack, odwracając raz, aż tuńczyk jest różowy tylko w środku i papryki są po prostu miękkie, 4 do 6 minut w sumie (papryka może trwać dłużej niż tuńczyk).
Przenieść tuńczyka i papryki jako gotowane na talerzu.
Podczas gdy tuńczyk gotuje, wymieszać sok z cytryny, musztardę i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce, a następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do zemulgowania.
Ubić kapary i natkę pietruszki.
Podawać tuńczyka z papryką i winegretem kaparowym.
Jeśli nie masz grilla gazowego lub nie są w stanie grillować na zewnątrz, gotować tuńczyka na lekko naoliwionej dobrze przyprawione duży (2-palnik) grzbietem patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, 4 do 6 minut łącznie.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
![Two Vines Columbia Valley Merlot]()
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.