Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką
Grillowane Tandoori - jogurt marynowane baranka z grillowaną cebulą i fasolką szparagową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 282 kalorie, 28g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, fasoli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapki z grillowaną jagnięciną z grillowaną zieloną cebulką, Grillowany jogurt-marynowana noga jagnięcina, oraz Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym.
Instrukcje
Toast kolendry i kminek w saute patelni na średnim ogniu, aż przyprawy stają się pachnące i po prostu zacząć palić, 2 protokół. Odstawić przyprawy do ostygnięcia, a następnie zmiksować w młynku do przypraw.
Połączyć jogurt, limonka, kminek, kolendra, papryka, imbir, cynamon, kurkuma, cayenne, cukier, sól, i pieprz w średniej misce.
Jagnięcinę pokroić kilka razy widelcem i włożyć do dużej plastikowej torebki z czosnkiem i cebulą i wlać mieszaninę jogurtu. Przenieść jagnięcinę wokół w worku, aby całkowicie płaszcz i umieścić w lodówce marynować przez 4 do 6 godzin.
Wyjąć jagnięcinę i cebulę z marynaty i odstawić w temperaturze pokojowej na około 20 minut. Wyrzucić marynatę.
Rozgrzać grill do wysokiej, uszczelnić wszystkie strony jagnięciny i dostosować grill do pośredniego ciepła, około 350 stopni F. grillować jagnięcinę przez około 45 minut na stronę dla średnich. Gdy jagnięcina jest ugotowana, wyjmij ją na talerz, aby odpocząć na 15 minut przed krojeniem.
Dodać cebulę i połówki limonki do grilla i gotować, aż karmelizowane i miękkie, o 10 protokół.
Cebulę i limonki wyjąć z grilla i odstawić.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu, dodaj zieloną fasolkę i gotuj przez 2 minuty.
Wyjąć z garnka do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie.
Osuszyć na papierowych ręcznikach.
Rozgrzać dużą patelnię na małym ogniu i dodać ghee i fasolkę szparagową i pozwolić gotować przez. Wyciśnij sok z 1/2 grillowanej limonki na wierzch, wrzuć do płaszcza i przelej na talerz.
Pokroić jagnięcinę i talerz z fasolką szparagową i cebulą.
Udekoruj pozostałymi grillowanymi limonkami.