Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką

Grillowany Tandoori - jogurt marynowany baranek z grillowaną cebulą i zieloną fasolką
Grillowane Tandoori - jogurt marynowane baranka z grillowaną cebulą i fasolką szparagową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 282 kalorie, 28g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, fasoli, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kanapki z grillowaną jagnięciną z grillowaną zieloną cebulką, Grillowany jogurt-marynowana noga jagnięcina, oraz Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym.

Instrukcje

1
Toast kolendry i kminek w saute patelni na średnim ogniu, aż przyprawy stają się pachnące i po prostu zacząć palić, 2 protokół. Odstawić przyprawy do ostygnięcia, a następnie zmiksować w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Połączyć jogurt, limonka, kminek, kolendra, papryka, imbir, cynamon, kurkuma, cayenne, cukier, sól, i pieprz w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Jagnięcinę pokroić kilka razy widelcem i włożyć do dużej plastikowej torebki z czosnkiem i cebulą i wlać mieszaninę jogurtu. Przenieść jagnięcinę wokół w worku, aby całkowicie płaszcz i umieścić w lodówce marynować przez 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Wyjąć jagnięcinę i cebulę z marynaty i odstawić w temperaturze pokojowej na około 20 minut. Wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Rozgrzać grill do wysokiej, uszczelnić wszystkie strony jagnięciny i dostosować grill do pośredniego ciepła, około 350 stopni F. grillować jagnięcinę przez około 45 minut na stronę dla średnich. Gdy jagnięcina jest ugotowana, wyjmij ją na talerz, aby odpocząć na 15 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Dodać cebulę i połówki limonki do grilla i gotować, aż karmelizowane i miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Cebulę i limonki wyjąć z grilla i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu, dodaj zieloną fasolkę i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Wyjąć z garnka do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Rozgrzać dużą patelnię na małym ogniu i dodać ghee i fasolkę szparagową i pozwolić gotować przez. Wyciśnij sok z 1/2 grillowanej limonki na wierzch, wrzuć do płaszcza i przelej na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
GheeGhee
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dekoruj sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
13
Pokroić jagnięcinę i talerz z fasolką szparagową i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
14
Udekoruj pozostałymi grillowanymi limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia33
Magazyn