Grillowany Słodki Kurczak Z Guawy
Grillowany słodki Kurczak z guawy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 3,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 987 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka soli, sok z limonki, ozdoby: połowa cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem sojowym Mango Guava, Guava Chiffon Baby Shower Cupcakes: świetne tylko jeśli lubisz Guava, oraz Pastelillos Z Guawy (Guava Pastelillos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Każdy cały kurczak pokroić na pół i odstawić na bok.
Wymieszać razem kminek, sól i pieprz w małej misce.
Połącz mieszankę kminku 4 łyżeczki, oliwę z oliwek, sok z limonki i czosnek w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; rezerwa pozostałej mieszanki kminku.
Dodaj kurczaka do naczynia lub worka; przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin lub do 24 godzin, obracając od czasu do czasu.
Zapal jedną stronę grilla, podgrzewając do wysokiej temperatury (400 do 500); pozostaw drugą stronę nieoświetloną.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Przetrzyj mieszankę kminku nad kurczakiem. Ułóż, skórą do góry, na nieoświetlonej stronie grilla i grilla, przykryte pokrywą grilla, 40 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda i piersi rejestruje 15
Umyj kurczaka glazurą z guawy. Grill, przykryty pokrywą grilla, jeszcze 30 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda rejestruje 180 i najgrubszą część piersi rejestruje 170, szczotkując co 10 minut szkliwem.
Pokrój połówki kurczaka na pół między pierś i udo, aby 8 porcji wielkości kawałki.
* W razie potrzeby zastąp 4 piersi z kością, ze skórą i 4 ćwiartki udek kurczaka.