Grillowany Sum z makaronem (Cha Ca)

Grillowany Sum z makaronem (Cha Ca)
Grillowany Sum z makaronem (Cha Ca) to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 527 kalorii, 39g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz szalotki, Wietnamski sos do zanurzania, filety tilapia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Herbed Grillowany Sum, Pikantny Grillowany Sum, oraz Grillowany Sum Grecki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, wymieszać mielone szalotki, sos rybny, curry, imbir, kurkuma, cayenne, i czosnek. Ryby opłucz i osusz. Rozetrzyj mieszankę szalotki na filetach i ułóż w misce. Przykryć i schłodzić 30 minut lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Lekko posmaruj obie strony filetów olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Umieść ryby na grillu 4 do 6 cali nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); przykryj grill gazowy. Gotować ryby, obracając raz, aż ledwo nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 4 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Podawać na gorąco lub chłodno.
5
Tymczasem sałatę, kiełki fasoli, miętę i kolendrę podzielić na sześć głębokich, szerokich misek. Makaron kopiec równo nad warzywami i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Na każdym kopcu makaronu ułożyć grillowany filet rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
7
Posyp orzeszki ziemne, zieloną cebulę, koperek i smażoną szalotkę równo na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
KoperKoper
8
Podawać z wietnamskim sosem do maczania, aby skropić porcjami do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Składniki

3(zima)Azjatycki sos rybny (nuoc mam lub nam PLA)Azjatycki sos rybny (nuoc mam lub nam PLA)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO Wietnamskim Sosie Do ZanurzaniaO Wietnamskim Sosie Do Zanurzania170Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki kiełki fasoli, płukanefiliżanki kiełki fasoli, płukane1(może być lub przeglądać)cayennecayenne1Średnia żółta cebula, posiekanaschłodzony gotowany makaron ryżowy (ok. szeroki)schłodzony gotowany makaron ryżowy (ok. szeroki)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czerwone lub żółte curry (patrz UWAGI)czerwone lub żółte curry (patrz UWAGI)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście kolendry, wypłukaneświeże liście kolendry, wypłukane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży koperekposiekany świeży koperek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście mięty, płukaneświeże liście mięty, płukane2goździkiczosnek obrany i prasowany lub mielonyczosnek obrany i prasowany lub mielony796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona zielona cebula (w tym wierzchołki)cienko pokrojona zielona cebula (w tym wierzchołki)2(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony11 funt cukinii,mielona kurkumamielona kurkuma227Orzechy dowolne (posiekane)filiżanki kawałki wielkości kęsa sałata lodowa, płukane i chrupiącefiliżanki kawałki wielkości kęsa sałata lodowa, płukane i chrupiące1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane prażone, solone orzeszki ziemneposiekane prażone, solone orzeszki ziemne2(zima)O oleju sałatkowymO oleju sałatkowym796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszalotka mielonaszalotka mielona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO Smażonych SzalotkachO Smażonych Szalotkach1kilogramyfilety z suma bez kości, bez skóry lub z tilapii (około każdego)filety z suma bez kości, bez skóry lub z tilapii (około każdego)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn