Grillowany stek z rozmarynem i czosnkiem
Grillowany stek z rozmarynem i czosnkiem to danie główne, które serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 757 kalorii, 59G białka, oraz 56g tłuszczu na porcję. Za $5.26 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 151 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, płatki pieprzu, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest ogromny. Podobne przepisy obejmują Grillowany stek z rozmarynem i czosnkiem, Grillowany stek z boku z czosnkiem i rozmarynem, oraz Stek Z Czosnkiem Rozmarynowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W małej misce połącz liście rozmarynu, czosnek, pokruszoną czerwoną paprykę i wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby uzyskać luźną pastę. Posmaruj steki mieszanką i obficie posyp solą.
Pozostaw steki na zewnątrz lodówki, aby osiągnęły temperaturę pokojową.
Rozgrzej grill do średniej wysokości. Użyj drucianej szczotki do grilla, aby poluzować wszelkie zanieczyszczenia i sadzę. Wytrzyj grill naoliwionym ręcznikiem bocznym, aby zebrać kawałki poluzowanej skorupy.
Umieść steki w gorącym miejscu na grillu, aby uzyskać świetne przypalenie i naprawdę stworzyć brązowe jedzenie! Gdy obie strony steku są naprawdę ładne i brązowe, przenieś stek do chłodniejszej części grilla, aby steki ugotowały się do pożądanej temperatury. Około 5 do 6 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Wyjmij steki z grilla i odstaw na 5 do 10 minut.
Odetnij stek z kości, pokrój w poprzek ziarna i podziel na 4 talerze do serwowania.
Skrop stek odrobiną tłustego oleju wykończeniowego i posyp solą morską.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje najlepsze typy steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.