Grillowany Stek Z Przyprawą-Przetarty Spódnica
Grillowana przyprawa-potarła Spódnica stek jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 6. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz paprykę, ząbki czosnku, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Spice-Rubbed Grillowana Spódnica Stek, Grillowany Stek Z Dodatkiem Przypraw, oraz Grillowany Stek Z Dodatkiem Przypraw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z koszerną solą. Wymieszać przyprawy w misce, następnie mieszać z czosnkiem i olejem, aż powstanie pasta. Stek stek osuszyć, następnie przetrzeć całą pastą. Stek marynować w szczelnie zamkniętej dużej plastikowej torbie, schłodzony, co najmniej 6 godzin.
Przynieś stek do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Podczas gdy stek osiąga temperaturę pokojową, przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Stek z grilla na lekko naoliwionym stojaku grillowym, odsłonięty, odwracający się raz, 4 do 6 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Pokrój stek po przekątnej ziarna na plastry o grubości 1/4 cala. Sałatkę ze słodkich ziemniaków podziel na 6 talerzy, a następnie polej stekiem i rukolą.
* Stek można marynować do 1 dnia.* Stek można grillować partiami na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu. (Steki mogą być ćwiartowane zamiast połówki, aby zmieścić się na patelni.)
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.