Grillowany stek z flanki i Yuca z Sherry Vinaigrette

Grillowany stek z flanki i Yuca z Sherry Vinaigrette
Grillowany stek z flanki i Yuca z Sherry Vinaigrette to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 1176 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 7,78 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, sos sojowy, ocet sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Sałatka z grillowanym stekiem ze świeżą wiśnią Vinaigrette, grillowany stek Sałatka letnia cilantro lime vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka Stekowa Portobello z serem pleśniowym Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, dodaj sos sojowy i ocet do blendera, wymień pokrywkę i włącz blender. Przez otwór paszy dodać, 1 na raz, czosnek, mielone goździki, tymianek, czarny pieprz, musztarda i melasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieść stek w nieaktywnym pojemniku, dodaj marynatę i okryj stek. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
Podczas marynowania stek piecz czosnek na półgłówki. Wstępnie rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wytnij koniec korzenia z końca główki czosnku i użyj kawałka wytrzymałej folii aluminiowej, aby uformować obudowę wokół czosnku, aby uwzględnić podstawę, aby nie przewracała się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Wlać 1 łyżkę oleju z pestek winogron na czosnek od końca korzenia tak, że olej przepływa między Skórki papieru i goździki, rezerwując resztę oleju do smażenia szalotki. Piecz przez 40 minut do 1 godziny, mając pewność, aby monitorować, aby czosnek się nie palił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Aby zrobić yuca, gotować do miękkości w wystarczającej ilości wody do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
ManiokManiok
8
Dobrze odcedzić, spłukać i na krótko odstawić. Przygotuj dressing, dodając ocet, sól i tymianek do blendera i dodając oliwę w powolnym, cienkim strumieniu przez otwór paszowy z uruchomionym blenderem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Wymieszać yuca z wystarczającą ilością dressingu, aby pokryć i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManiokManiok
10
Grill termiczny (lub użyj patelni grillowej).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Wyjąć stek z marynaty, wyrzucić marynatę i przesmażyć każdą stronę steka. Gotować do pożądanego poziomu doneness i przenieść do deski do krojenia, aby odpocząć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Aby zakończyć demi-glace, podgrzać pozostałą łyżkę oleju z pestek winogron na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodaj szalotki i saute aż półprzezroczyste. Deglaze patelni z winem i pozwolić, aby większość z nich odparować. W małej misce, ubij razem wodę i bazę wołową i dodaj do patelni. Prażone ząbki czosnku wycisnąć bezpośrednio ze skórek do małej miseczki i rozgnieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Baza WołowaBaza Wołowa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Na patelnię dodaj pieczony czosnek i mieszaj, aż będzie zintegrowany z resztą zawartości patelni. Pozwól zmniejszyć o połowę. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, zdjąć z ognia i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Pokroić stek na ukos w grube paski o grubości 1/4 cala i ułożyć na talerzu obok yuca. SOS łyżka nad stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
ManiokManiok
16
Dekoruj mieloną pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobaza wołowabaza wołowa1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)2goździki szalotki mielonegoździki szalotki mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMusztarda DijonMusztarda Dijon907papryka habanerostek z flankistek z flanki2Spód: okruszki z herbatników grahammielone świeże liście pietruszki płaskiejmielone świeże liście pietruszki płaskiej2Spód: okruszki z herbatników grahamświeże liście tymianku, pozbawione 3 lub 4 gałązekświeże liście tymianku, pozbawione 3 lub 4 gałązek1Głowaczosnek goya®czosnek goya®3ząbki czosnku, lekko zmiażdżone z boku ostrza noża i poćwiartowaneząbki czosnku, lekko zmiażdżone z boku ostrza noża i poćwiartowane2Spód: okruszki z herbatników grahamolej z pestek winogronolej z pestek winogron0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone0warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWino MaderaWino Madera1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa czarnamelasa czarna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet sherryocet sherry2Spód: okruszki z herbatników grahamocet sherryocet sherry2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego907papryka habanerosłodki korzeń juki / manioku, około 4 do 8 korzeni, Skórka i zdrewniały Kordon usunięte, obrane, a lekka mięsista część pocięta na 1-calowe segmenty (nie spożywać do dokładnie ugotowane)słodki korzeń juki / manioku, około 4 do 8 korzeni, Skórka i zdrewniały Kordon usunięte, obrane, a lekka mięsista część pocięta na 1-calowe segmenty (nie spożywać do dokładnie ugotowane)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn