Grillowany stek z flanki i warzywa balsamiczne
Grillowany stek i warzywa balsamiczne to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz ocet balsamiczny, sól koszerna i pieprz, stek z flanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Pan-Seared Flank Steak with Sautéed Vegetables & a Quick Balsamic Vinaigrette, Grillowany stek Balsamiczno-czosnkowy, oraz Azjatycki Stek Z Grilla Z Warzywami.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury. Stek przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Grilluj do pożądanej doneness, 4 do 5 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 5 minut przed krojeniem. W międzyczasie posmaruj obie strony bakłażana i papryki 3 łyżkami oleju. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grill do miękkości, 4 do 5 minut na stronę. W małej misce połącz pozostały olej, ocet, czosnek i pietruszkę. Podziel stek i warzywa między poszczególne talerze. Łyżka sosu na warzywa lub podawać z boku.Wskazówka: aby podać ten posiłek tłumowi, podwoić przepis i zrobić go kilka godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce, a następnie podawać w temperaturze pokojowej. Możesz użyć resztek w kanapkach.